多倫多生活討論區 87

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
那有錢
-7 with wind chill
計埋租一個月expense幾銀
租2.5k但仲有2k儲所以冇壓力
8k 一個月緊係冇壓力啦
係呀,覺得黎依度係成世人最好既決定
不過係想帶出又去下旅行又豪洗既話一個月都大概3k,又唔算係特別多
對比起香港好多人唔洗自己租樓,等於搵20k稅後都可以咁樣洗法
最大問題真係稅同租,如果唔係依邊開支又冇話大好多(當然都有好多野係比香港貴拉上補下)
兩條友呢個數好合理
一條友1000剩食就...如果某個月大洗都可能會,買支酒好少少1-200都唔奇,但單純係大洗唔係必要支出
窮撚飲開$20樓下
$1-20酒好多好野講真,peller性價比之鬼
唔好買$10下就唔會太伏,試過支$8希臘甜酒飲完會頭痛
有冇紅酒推介平平地
純粹想訓前飲 好訓啲
幾鍾意舊世界智利酒,性價比幾高
頭盔:唔太識飲紅酒小朋友口味鍾意甜甜地
幾時先有人識得諗雖然呢個係一個支出
但其實佢係offset緊效率上嘅損失
延誤有咩損失
所以都唔係冇可能,但同意唔係必須
當然都可能係佢做左水魚有時好多野唔同超市/係網上買個價可以差幾成,痴鬼線
金寶雞湯超市買特價$1-$1.5,正價都係$2左右
某次去某細local鬼佬超市見佢賣$5.99
仲要賣晒有班人真係好支持小企業
歲月靜好,正啊
咁先有時間去選擇自己想做啲咩
可能人地淨係去Pusateri's同Whole Foods買餸
我兩個人一個月都只係$450-500,仲要已經唔係經常check flyer
智利新世界來bo
中意甜甜地飲 非dry riesling
頭痛係飲唔夠水姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞