多倫多生活討論區 87

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
嗰場即日都融咗好多啦
聽講Uber eats好搵過DoorDash
打去問下咪知
51網呃人不外乎幾種
1.唔係請人純粹收集你資料唔知做乜
2.唔係請人但會扮熟呃你投資
3.自稱有呢份工但要收你中介費先,例如叫168嗰間

你唔太蠢就無事,只係晒咗時間
搭單問,做uber載人定外賣好搵啲,同埋咩地區同時段多單?
今日搭巴士嗰陣發現Musks are strongly recommended while on the TTC句廣播冇咗係咪代表疫情真係完
試過做uber eat 2日
以後唔撚做
可唔可以講多少少
做緊
eats就11AM-2PM lunch同 5PM-8PM dinner呢兩段好搵d
但都要睇地區,markham好一般,士嘉堡好d
睇d人講etobicoke同mississauga就再好搵d
載人而家多左限制,你無PTC License 有d 區係接唔到單(例如 DT)
依邊啲人唔多tips架 平均白人tips最多
其他大把0蚊tips 嗰啲咪接
佢show出來個價錢就已經係有埋tips個價錢
送完之後個客係可以額外比多d tips既
當然都試過有客係減左tips,不過減係好少數
我咁耐只係試過2次
https://www.cbc.ca/news/canada/montreal/jewish-schools-doors-shot-1.7023759
Police investigating shots fired overnight at 2 Jewish schools in Montreal
cls, 後日remembrance day會唔會出事
做一個app 8個鐘可能得30蚊
通常都要開多幾個app 最好3-4個

齋做繁忙時間都ok 有$15-20蚊個鐘
通常都有15個鐘 如果果日好彩多tips就爽d咁囉
算係輕鬆開心賺錢 錢就唔會多 小心架單車俾人偷
用車送好似系統會自動派d大tips同連單俾你
送uber or doordash
西方傳媒同政府今次係玩出火, 搞咁耐都冇強硬應付
我國而家只係爭個爆發點, 唔似英法德三個咁嚴防
唔知係唔係因為加拿大係印度2.0, 個個concentrate晒印度人問題,
又或者加拿大冇經歷歐洲屠殺猶太人歷史,所以冇咁alert,
條粉腸trudeau 只係話你唔應該打人,隻字不提猶太人學校(又或者我miss 左),分明想降溫
唔.... 我國係冇咁多猶太人, 有就比較入咗主流白人度, 烏裔都多過猶太人, 呢度偏多係東歐移民, 例如話匈牙利難民潮(1956)(5X萬), 再對落一次特別移民入嚟已經係呢兩三年(50萬一年).

北美同英國其實亦都冇明文禁止納粹, 作風(點睇言論自由)明顯唔同歐陸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞