多倫多生活討論區 87

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
好奇一問 有冇人會玩遊戲王
帶咗4-5副deck過嚟
一直冇牌友
知呢邊難買新日版包已經放棄拎佢地過黎
喼太多位就拎左嚟塞
不過呢邊英文有國際先行卡
鬼仔朋友有次帶我去呢個唐人mall食燒味飯 (我冇打錯字)
佢話細個嗰陣喺呢間舖打卡game

K-OS Collectibles Inc
https://maps.app.goo.gl/2HjmeSnwsziQEvLA8
TCG同OCG兩個世界
個個 ministers 都係QC嚟但係佢哋個省受最少影響
Make Quebec Great Again
Rendre Le Québec À Nouveau Grande

Humanitarian 分類會減少收人
2024收13750
2025開始得8000
HK pathway應該唔大機會續
出超量時退左坑
入黎正常post取個暖先
日日大戰隔離班放負顛佬真係搞唔掂
最慘嘅係佢地會柒左就縮
巴打近排過成點?
停留左係BF時代
起月台幕門已經解決到問題
仲唔快啲起幕門
今個星期六日LINE 1 係唔係又鳩整
無咩點
平平淡淡 安安靜靜過日子
今日好似見到一兩粒雪點飄落黎
同埋感覺依度1-2度冇香港10度咁凍
咁貴不了
大戰來做咩
If you an emplooyee, your employer will deduct that from your pay cheque until you hit the maximum annual contribution limit.
見到隔離post講緊開支,等我又望下自己張信用卡
Retail and Grocery: $935.52
Transportation: $731.40 (有$621係買機票)
Restaurants: $629.53
Personal & Household Expenses: $331.09
Hotels, Entertainment, and Recreation: $148.22
Others: $238.32
加埋 $3,014.08

基本上係維持香港本身既生活,再加埋買左張機票咁樣先3000幾
另外我係一星期煮一次飯,而且成日去食貴野
咁樣加埋食野先$1500左右,正常餐餐煮係唔會$1000咁痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞