STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 20

592 回覆
7 Like 3 Dislike
當佢唔係SW咁睇喇
有前幾年既經歷代入感應該重好多添
當星戰背景劇情片就得
分咗幾章,啲人嘅戲味
睇完mando見人力推諗住開,結果一集多少少頂唔順棄左,清加油

當佢mando咁睇
可以感受到帝國下做平民有幾慘 平時啲劇都係啲主角好叻唔會輸咁 好新鮮
睇埋mando S3講新共個集,就知andor有幾好睇
精神治療睇到我o咗咀

剩係呢段已經要睇
仲有
淨係nemik ep4同ep12兩段野都值得再三回味
呢啲先係好嘅劇集。雖然你可以話佢係披住star wars皮嘅一套polical thriller,但係佢好focus係個故事身上。

其實我覺得star wars先要多啲唔同呢啲故事,先被人感受到sw嘅魅力

都唔洗講呢套野啲art work跟本好過曬其他幾套
Mando S1 S2 其實同理,一套Starwars 皮嘅西部片
美術都係
如果soundtrack係Ennio做就正
想睇軍事風star wars劇
啱啱睇完ep1 Ahsoka 想問吓點解而家啲激光劍一刀都插唔死 (非引戰)因為我記得obi 個師傅都係俾人對住佢個肚開激光劍就死咗

同埋最尾嗰度dear my fd ray係咩意思
女角有不死身
黑妹同短毛都係咁吉克冇事
Ray Stevenson (Baylan演員)早排死咗,記念佢
睇緊Mando 3 頭

覺得 Bo Katan 好 tsundere
係幾外冷內熱 同埋睇耐咗幾順眼

避雷
sub返D+睇loki 一嘢追埋mando 3同埋ashoka
bad batch同rebels追唔追好 bad batch睇過s1追埋唔多 但rebels成五季d+又無得兩倍速
以前明珠播rebels覺得太兒童向棄咗 搞到依家成堆真人rebel角無咩feelashoka除咗頭箍個樣勁怪佢同hera條尾好橡膠feel
唔少位confuse anakin個到唔知想講咩 thrawn拖時間好似boss送卒仔去俾人刷經驗咁 仲有個sabine 本身無attachment剪埋頭髮又累街坊無晒好感
不過幾鍾意d setting 船廠、超空間環、幾個女巫d遺跡嘅場景設計都好正thrawn班兵玩埋金繼 captain直頭武士面具咁 同埋睇其他人講先發現最尾motis神石像同隻owl諗唔到會玩返呢個設定
btw啲醫療越黎越勁 光劍捅完個傷口微創咁唔講太師傅死得幾冤 除咗判官一樣咁bug 同年代其他人受咁嘅傷都起碼要變cyborg
mando 3有條主線反而覺得唔錯 除咗侏羅紀條女導個集jack black歡樂向 mandos+assemble+帝國慘黨full picture出到黎 炸雞佬今次死未
帝國真係好癲 三十年徹底改變咗舊共成個社會制度 新共同樣三十年就都未消化到放假睇埋andor先
除了龐德和超級英雄之外,范恩也對《星際大戰》(Star Wars)很感興趣,但他感興趣的,不是執導外傳或新續集,而是重啟整個系列,重新講述天行者家族的故事,「大家一定會覺得我笨到極點,但重啟《星際大戰》就是唯一能刺激我想拍的動機。為何不行呢?你們會介意龐德被重啟嗎?你們不是一直在猜誰是下一任金鋼狼嗎?這些在 1977 年被創造出來的角色,真有神聖到不能為新世代的觀眾重新塑造嗎?」
范恩認為:「天行者家族的故事才是《星際大戰》的核心,但他們(指迪士尼和盧卡斯影業)卻忘記這點了。他們的《星戰》影集是拍得不錯,但《星戰》需要的是新的史詩長片,而這就是我想做的,我要瘋狂地改造一番。」
就黎睇哂clone war
Mando 3 個科學家個集
點解最後個女人要擰大個制 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞