STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 20

593 回覆
7 Like 3 Dislike
最後有Ventress
變左揸黃劍既
食咗書?唔係一早死咗
又係classic鋪排完全無動機,神神秘秘,行行企企,下季露曬底,一秒變柒
maul: 1st time?
有冇巴打仲有玩銀河智將
之前玩左好耐 愈加新野愈食錢就冇玩
曾經做過自己嗰區既top 10
用what if 名義reboot,等大家好落台
RUMOR: Star Wars May Get Its Own What If Series From Disney
當收集驚幾好的
啲書食就唔係第一次
Kanan本漫畫都食啦第一季bad batch
啲書食到就黎幾本字典都黎
所以而家都無曬興趣追官方小說
留名等睇Ahsoka S2 Thrawn食足6本書
Ventress
我有玩緊, 上年先入坑
而家4.7m gp
課咗?
我無課升隻relic都難
只係買之前出果D LSB, 其他無課
最抵買係lsb, 其他一概唔好比錢
ching係咪fleet arena排名比較低?
lsb係幾抵玩
我初初出玩 上年年尾先玩返舊ac
得1m gp
如果係真心想玩其實最好係重開account,
因為ching個shards 已經係差唔多10年, 2個arena點到追唔到上去

尤其是fleet arena好重要, 因為如果你拎到top 3係確保到每日起碼有350石
而作為f2p玩家, 果350-400石好重要, 用嚟refresh energy用, 咁你就會減少farming時間, 再加上GAC每日比嘅石, 我而家每日起碼拎500石

我上年入坑前睇過好多guide, 好多都叫你farm咩CLS, phoenix, revan先
果d隊係勁, 但square arena係冇石, 你拎第一都冇用
相反如果一開始直接target衝executor果d meta fleet, 可以確保你每日crystal income

另外, 揀guild都好重要, 尤其是而家有speeder raid, ching覺得最難拎嘅g13 pieces, 你可以用raid currency買, gear farming快好多
好pro...
ching如果有心重玩, 可以睇下哩個guide
https://www.youtube.com/watch?v=nReDvQZGOB0&list=PLevDsXLS765Hkk4CDu7J7BD5pqF4tp_sn&index=74&t=2156s
2024年同上年farming guide唔係幾一樣, 因為而家多咗GL Leia同好多LSB
而家反而可以靠windu隻艦同bad batch隻船就可以上top 10, 佢可以直接counter executor, 我都花咗半年先unlock到executor咁就比人counter咗

guild果邊, ching可以focus farm geo team, 或者直接inquisitors
200M以上嘅guild通常都要求g12 geo team或R5 inquisitors
如果ching可以開局hyber focus inquisitors, 即使你得1m gp新account
果d 300M大guild都會肯收你, 因為佢地需要人幫佢地打reva shards
而你就可以坐享佢地raid, TW同TB成果, 你就自然比同時間開局嘅新手快好多
geo 我都齊了 等升g12 hea玩下算 唔重開
齊geo就仲好, 上g12就好夠, 唔使relic
跟住就搵d好d嘅guild, 佢地成隻game個community有discord專搵guild用

你1m gp就搵700k-100m guild差唔多, 記住要搵TB係打緊dark side geo , TW勝率比較高同埋最好raid緊speeder bike, 冇speeder raid就最起碼要Heroic Sith max crate reward
speeder raid reward多好多, 同埋有r8-r9 material

Heroic Sith raid 係speeder 一半, 但勝在夠密

你用哩d raid currency可以係store買到好多嘢, 人物shards, gears, credits同relic materials
咁你自然就會升得快好多
而家個會1億5
但佢speeder一次得t1-02個箱
T1-02唔係太差, 差一兩千MK2同500 MK3
大部份guild都只係維持第3-4個箱, 再上要去到300m-400m guild先得
咁你就可以用MK2買G13 pieces囉, MK3最好只買r8 mats
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞