STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 20

593 回覆
7 Like 3 Dislike
有講過Luke 喺Ben 收皮之後同Force 斷左connect 嘅
根據sequels 入面 force ghost 可以落雷,又可以隔空接物,咁就算 luke 斷開原力連結,啲ghosts 都可以透過物理現象同 luke 溝通,真係日日 knock knock 佢度門都仲得,呢個都係 fans 屌鳩 TLJ 屌得最甘嘅其中一點

Dave 就處理 ghost 處理得好好,平時人睇唔到,所有接觸嘅互動喺特殊空間進行/force vision ,修補返sequels 嘅錯
嚟緊係咪有機會喺大銀幕見到全盛Luke開無雙
帶來平衡果個Skywalker唔係Rey咩?
Rey呢個角色真係好可惜比Disney寫到咁差,其實個人物同做型都幾討好,重比7,8,9搞到宜家冇人敢掂個主線
已經掂緊,講明拍rey skywalker 既new jedi order
同埋而家個故仔都陰啲陰啲咁行緊去7,8,9
Rey Palpatine
Rey都唔差?

無野呀
差到爆完全Mary Sue嚟
就算有白卜庭血統都冇可能0 training識用force玩mind trick仲要打贏由細train到大嘅Kylo Ren
個角色又太完美冇character development 個性格又冇咩特別基本上冇記憶點
已經唔會深究所有sequel 嘅野 我到依家都無睇過Ep9

驚嬲到訓唔著
帶黎平衡嘅係 anakin, 只不過 somehow 原力又一次失去平衡,所以要 Rey 再平衡多次

其實sequels 個故事同設定都 fuck up 哂真係冇討論價值,mando 同 ahsoka 再拍得好睇都係要執後面嘅屎同補設定 
如果肯將故事重心放落 Ben solo, 用佢嘅角度講個故仔應該會好好多
無個性開局爆機level
異世界糞番主角黎
https://youtu.be/5eQmk_GR59I?si=9SjSLooFMVT4e0Zs

試吓睇完理順唔理順到個故仔
真,直接黑歷史7-9佢好過。

作為由細睇星戰大,真係唔撚介意佢食書當7-9無出過。

我相信90%睇1-6大嘅都唔介意,大不了當平行時空。

已自我清左7-9記憶

好似MCU美國隊長咁

緊係要打打下比人睇下個靚靚樣

其實我反而覺得如果咁玩法 左邊應該係ahsoka 右邊係baylan, 一個non Jedi force user, 一個non sith dark force user, 中間anakin the chosen one.
我都明大家想star killer 岀場 不過暫時真係無乜鋪排 marrok又死埋 (暫時係)
反而我覺得jedi outcast可以一試
私心想奇洛李維斯演Kyle Katarn
我覺得happy想咁做好耐
始終Jedi 等光劍類既人係星戰係強力單位 一兩個人真係可以單槍匹馬打爆全艦 第一集 baylan 同shin都示範過,仲有電影ep3一開始兩師徒, Luke係Mando 救場等等

要同時對付三個Jedi (或者兩個半)已經要數番去clone wars 個時 ? 加上索龍人手不足 算係咁 最尾贏硬個陣同Ashoka 個段對話加番唔少分
睇得出thrawn 係謹慎多過緊張
流放多年加上資源不足,回家在望佢完全唔想冒風險
尤其是知道Ahsoka係anakin個徒弟
佢兩個嗰種aggressive正正係另一個極端
如果係以前嘅thrawn,我覺得佢會諗計去拖住三條友多過犧牲Morgan呢隻棋
慶幸佢都算不失霸氣,仲攞埋尾彩
不過呢種謹慎可能係佢日後失敗嘅致命傷
希望寫得好好睇睇
點解要大nerf light saber
Game為咗平衡都理解
789斬人都似刮痧咁低傷
今集明知對面不死又唔斬手腳
仲要甲都隊唔穿
一切都係資本主義的錯
rey當年係傳係rey kenobi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞