PS5 機主討論區 (86)未有新機 / GG俠2 20/10

992 回覆
5 Like 6 Dislike
Edifier啲cheap雞speaker
條usb應該係供電 隻mon似唔夠力推所以冇著燈
咁即係個3.5插喇叭其實用到,問題解決?
返龜再試吓 暫時用耳機3.5 插落mon到可以解決
如果換喇叭有冇介紹 想一雞兩味畀曬ps5+PC用
北美啱啱開始有得pre-order
得一種COD bundle可以揀
無淨機同digital
不過就pre-order期間做返1200淨機個舊價

不過我想知digital個蓋遲啲有無得就咁買返個
如果係slim外殻塊版好似講過下年年頭會出
佢另一舊喇叭好大舊 不過都研究吓先
仲有capcom財報話3月尾有未公佈百萬級IP
如果真係monhun嘅話都可以推郁下
仲考慮緊
用緊個隻開始飄但仲有保養
有保養就唔洗買住啦

利申 過哂保,啱啱買左隻黑色,再加多少少野過USD75,用citi master 俾錢減USD15
哇 正
買左迷彩 49usd
屌,今日係Sony 藍店買咗 部PS5 ,玩咗2小時人中之龍 ,無啦啦熄機,開唔返
有個白痴問題想問下

我部PS5插落LG 27UP650 (HDMI 2.0) 出到4k60但個mon開唔到HDR (PS setting係開到的), 有無ching知道係點解個moon開唔到呀
HDMI 2.0a 先 support HDR
出咗機新機未?
唔見有人講
大把人講喎

Yodobashi 塊説明有寫到slim 塊板2024,日本應該好大貨,twitter 見大部分舖頭都可以walk in 買

https://x.com/tamakyu0822/status/1722817726308319491?s=46&t=vDm0t0SJJ7MtLFvt-lH8jg
連PS自己本身都唔重視啦
你睇下日本官網本體個page都仲係2020嗰部就知

就連最大市場嘅北美都係正式發售前一個星期先開始低調pre-order
我覺得係講緊成部機轉色嗰隻cover
白色呢塊似乎唔會有得單買
官方都係叫「新版」就算
Slim隻字都唔敢用

鬼咩,入面連粒U都同舊版一樣
係換左殼同加左百零GB就算
照計點都有既
Digital加碟機果班都要換cover喇
日本
PlayStation 5のゲーム体験を実現するテクノロジーや機能はそのままに、小型化を実現した新モデルのPS5(model group - slim)です。

North America
PS5 console (CFI-2000 model group – slim). Vertical Stand sold separately.

officially係定義咗佢係Slim嚟嘅
單售嘅碟機有比埋個蓋
香港幾時先有得買 完全無聲氣
其實十時接管sie 後明顯出現變化,佢應該睇到SIE 條數有問題,佢本身已經係罪大group CEO 加CFO , 仲咁得閒去管SIE? 就算未有繼任人選要暫代ceo, SIE入邊一個人都冇?根本先迫白豬退休,然後自己接管去清理瘀血。佢即時cut 左6隻開發緊嘅service game ,而家再大貨俾日本,我見部portal 係日本不停有貨返俾人preorder , 返而北美soldout

十時最少會坐一年,希望佢可以搵到一個熟悉同理解日本市場嘅人去做下個PS CEO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞