PS5 機主討論區 (86)未有新機 / GG俠2 20/10

992 回覆
5 Like 6 Dislike
係就係嘅 不過對方Day One XGP 就算照出都唔會賣得幾多
對面post講到Sony收皮咁滯
Sony又係嘅獨家game唔係真係獨家
其實日日都有人唱衰 不過唱極都唔死
不過我都明PC嗰邊利潤唔錯所以食過翻尋味 但既然佢起碼話兩三年先有咁OK啦
但Sony又係唔抵幫
咁到底等唔等新機好
識等一定等ps5pro
舊版插水未?
想買黎玩GG2
仲係39xx
等囉 起碼我等
應該十二月前香港就有啦
試左一陣ps 5 stream ,比我想像更好, 重順過ps4 年代,行4K 畫面質素維持到九成以上, 直頭唔覺得stream 緊,我自己用都只會feel 到微細嘅延遲,如果係日本或者美國用應該完全feel 唔到lag。

再睇日本幾個評價都基本上一致,都係順到唔覺得stream 緊

https://x.com/asada_masao/status/1714191925421760881?s=46&t=vDm0t0SJJ7MtLFvt-lH8jg
但港伏無得stream play
連澳洲咁大都冇, 亞洲只得日本有,之後就係歐美
其實香港嘅網絡覆蓋率同速度最適合streaming
最基本問題係香港有幾多plus 人口 罪大之前出過數據日本係ps plus 全球第二大市場,係日本gaming 訂閱市場緊加佔95% , 本身ps4,5 人口都過千萬以上,香港根本冇可能做比較
香港都緊要㗎 大陸後門嚟
國行連firmware 都鎖,又點會俾你玩stream
都係行native 4K?
應該咁講,好似YouTube 咁佢係傳送緊4K 畫面俾你,可以自行選擇4K, 2k , 1080p ,內部解像度就應該以隻game 為準
佢地有邊日唔係唱PS已死
好似講PS5 Streaming (Project Cronos)既技術可以做到5GB/s 同<1ms , 即係其實無線串流VR2 game 都應該做到
所以佢唔開俾pc , 你訂會員就唔洗買ps 5
如果新果部psp可以stream就爽姐
綁死ps5 個streaming service其實無咩用
想問有冇人部ps5又係會係咁斷lan線又連返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞