PS5 機主討論區 (86)未有新機 / GG俠2 20/10

992 回覆
5 Like 6 Dislike
我都覺得唔會有太大分別,但對比舊機亦冇乜優勢 當然對size有要求嘅用家都係有進步
其實改得最誇張係ps3 ,初版90nm cell個散熱器大到第一次改版已經去到65nm, 即時偷走大量金屬 再去到2000 slim 機改到45nm,記得睇過interview 2000機可以減少幾千個零件工序
點先可以308續一年
如果用Size 嚟講我覺得PS2 厚機去到PS2 薄機先誇張 , 我仲記得我個FD 搵個細紙袋裝部機去我屋企打機
係,ps2 初版10000型同初版70000型slim 我都有, 10000型當年變左FF11 專用機,只可惜死左光頭。slim 就一直保養住,幾個月前都開過一兩次 玩下舊DQ
香港都冇
都未出
都係base on 之前4090禁令新聞
幾年後係點無人知
同埋PS5 Pro都唔會有4090級數
其實冇禁過零售,根本冇影響。 坦白講我覺得就算將來禁都會變返走水貨年代咁,代理唔會再有貨,水貨佬自己搵窿路入貨賣,正如switch 喺俄國已經冇官方發售,咪一樣經香港走水貨入去賣
我意思係點都會有人偷賣,差在賣幾錢。當然行貨會自動收皮,唔會有一間公司公然違反禁令去賣俾你,重要香港咁細嘅市場
不過一定賣到好貴,重要一壞就無得整
我記得ps2 當年第一日開賣,香港水貨賣到過萬,都一樣係咁賣,其實只要買得到有好多人根本就唔在乎有冇得整

我重記得香港要日本賣左一年以上先有行,香港一出已經係30000型號。
算唔算first time
"Slim" 樣衰過 "Fat"
豐澤3450吸引過slim好多,屋企又唔係冇位擺太細部又驚散熱唔好,同埋12月第一批貨有機會要搶/食炒價
應該無得再炒
要買都買晒
我睇Linus 條片講新機D 噪音係向哂正後方,有D 用家成日覺得舊版噪可能會開心咗
我自已部ps5 初版機用咁耐都覺得好靜,最嘈係load disc 嗰時 返而部ps4 pro 玩兩個鐘以上就明顯有風扇噪音(已經用上新散熱膏)
兩個都係正後方
只係slim側埋一面
想請教下有無師兄部PS5係插LAN線?
最近條LAN線開始有D接觸不良 / 壞壞地
情況係↓
斷線->連到線->斷線->連到線->斷線->連到線->斷線
我本身係用緊CAT 7/8既扁線 , 上網睇人地話係散紙差令到個插頭有問題
想問有無師兄遇到呢個問題->解決到->可以過兩招俾我
Cat5E同cat6 都夠啦扁線不嬲差啲,抗干擾力好低
原來係咁。。。我試吓買條Cat6圓線試吓先,唔該晒巴打
如果lan 頭係扁頭建議換線,成日都接觸不良。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞