【七月新番】【動畫】咒術迴戰 第二季 (3) **劇透請四重加密** 動畫黨RIP

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
佢成套真係咁樣發揮
七海原來呢到開始重傷
甚爾參戰, 當堂變easy喇掛
無限湧出嘅式神 (目測十到二十條魚左右)
重諗住chainsaw man衰咗,mappa點都會死掂最有機會賺錢既咒術

由呢個澀谷事變開始係得上集同虎仗+伏黑打阿伯係ok,頂多計埋今集開頭打咒靈嗰場
應對到隻野領域其實好勁
懷玉嗰五集好睇就算啦
對mappa無咩期望
啲動作戲斷斷續續咁唔知睇緊乜
今集好滿意啦已經,當大家嫌分鏡差貞數低既時候,唔該諗下漫畫係幾核突,好多時仲只得文字解釋
你而家睇緊既至少比漫畫好睇1萬倍
唔單係視覺上,聲優既演出加埋配樂更令人投入。

睇到好肉緊亦勁享受

節奏都剛剛好,呢幾幕唔單止係拳頭交喎,仲有大量術式要解釋同埋演譯
你話要彈,我最多係覺得伏黑惠出領域個度睇唔到應有既氣勢
其實有無解釋過點解咒靈咁容易就出到領域
咒靈嗰邊個個開領域當食生菜咁
火山頭老屎忽識開領域唔出奇
少年院隻19咒靈食咗手指就開到生得領域
真人出世無耐就學識
陀艮仲勁 一出世就識
咒術師嗰邊嘅唔識開領域嘅話都係等死
簡易、落花之情都係joke嚟 唔覺點樣有效對抗到領域
唔係有冥冥做輸出 憂憂識簡易領域都係等釘蓋
對比境格離David Production整既不死不幸
人地keep住每集都高質
不過mappa都算係唔差架啦
對比起東映 Jc個d
當大家嫌分鏡差貞數低既時候,唔該諗下漫畫係幾核突
次次睇到呢啲留言就想笑
陀艮其實識開好耐
第一季啲咒靈係沙灘玩
咪全部都係係陀艮個領域度咋嘛
漫畫打鬥d分鏡真係睇到1999動畫起碼知做乜
不過老豆出場個幕漫畫型d
人同咒靈一樣都係要夠勁先開到
唔係咒靈易開領域
係呢幾隻真係好勁既咒靈黎
漫畫做得差同Mappa做得差兩件事黎
上季中忍考試嗰啲戰鬥漫畫本身好無聊,但動畫做得好好
既然係咁大家就expect你會係成套嘢最重要嘅篇章有高水準發揮架啦
呢套仲要係Mappa宜家嘅搖錢樹
同埋你呢句apply落所有漫畫嘅動畫化都得
唔通要好似村田咁直頭漫畫入面畫埋動畫觀眾先可以話動畫整得唔夠好咩
今集啲色太高彩度好唔舒服
少年院果隻唔係完整既必中領域,地型黎而已
果4隻野四大咒靈黎喎,boss中既boss,咒靈中既頂端四人眾黎喎
條魚開領域太平淡 唔夠震撼
https://youtu.be/E7WytLM2KvY?si=ELxJR3BkzKhqnl6v
mappa d經費係咪比哂巨人
個人覺得今集幾精彩下喎
畫面隻色係怪咗少少
但因為領域入面都算幾合理
目前處理得最唔好始終都係封印五条個part
講真,做得差係事實,唔會話漫畫畫得差就加返動畫分見到d作畫,顏色,打鬥一格格咁,我真係講唔出好呢個字,d人話mappa人手分配個d問題咁最多唔批評咁多,但好字真係講唔出
mappa做親都出事
仲記得當年巨人漫畫黨睇第四季part 1崩到棄咗。電鋸人有經費又揾個監督嚟拍文藝片搞到炎上。
根本個管理層就有問題,唔明點解會有fans成日讚mappa做得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞