【七月新番】【動畫】咒術迴戰 第二季 (3) **劇透請四重加密** 動畫黨RIP

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
佢要救人類戇鳩咋嘛

5分鐘拎黎殺晒特級 仲要未必成功如果再加分鐘
啲人類就會死晒
但如果成功剩返啲怪仔可以清在場人類場
佢阻止唔到咁多隻

如果拎黎殺怪仔 啲特級就算要清場起碼冇咁快清到
因為得幾隻有得阻止下
就係用同樣方法迫死其餘三隻

嗰三隻意識未恢復嘅時候,搬三個去結界邊壓死

除非作者出嚟解畫,話掂一掂三隻嘢就會醒,要唔掂先會五分鐘都唔醒
我自己咁樣睇啦

因為嗰幾隻特級咒靈主要目標係打55555,所以就算啲特級會濫殺無辜,都係只會殺喺55555身邊嘅人
但係小怪唔會理你係咪55555,總之見到就照殺
所以如果放任啲小怪唔理嘅話,可能最尾個死亡人數仲多過特級咒靈落手殺

應該基於咁嘅考量佢先決定清晒啲小怪先
只可以講,唔咁行就之後無野寫
其實今集好好睇,睇到打哂冷震,點解個個都話節奏差
啲人畀漫畫影響咗 點都有位挑剔
我覺得中封印果到好似好兒戲
即刻話咩無計可施了嗎

正常中咗都會爭扎下

同埋佢有6眼 唔應該聽到聲先佢察覺夏油既存在
佢有同打甚爾果一役既經驗 同在場特級都未死
無理由解除咗
仲撚衰
自己畫唔到仲搞咁多設定
又喺手臂整朵花 又吸生命力又盛

如果真係需要多啲時間諗個領域要點樣畫
今集死果個可以係漏湖
反正兩個嗰角色定位都一樣

完全諗唔明整咁多鋪墊
最後草草了事係做乜撚嘢
草草了事係佢風格,詳情睇236
其實我覺得獄門彊都有啲兒戲,無啦啦整件嘢出嚟話內心時間一分鐘就封印到。即係同打甚爾嗰場一鳩樣,派人整攰五條之後整件神器出嚟秒殺
0.2秒領域後 無得用術式
其實有冇咩原因朴性厚唔繼續做
火山老咩都暴曬光,對之後劇程冇幫助
同問,老豆支嘢咁勁做乜唔比最強用
你打冷震姐
其他人冇咪覺得節奏差
掂到五条的確就唔會中無量空處,中左之後掂應該都係解番,好似第一季漏瑚比五条擰甩頭個時就恢復意識咁

就應該唔係啦
呢到遲啲先講
如果仲會動畫化的話
我記得今集動畫已經講咗55555領域點破解喇喎
佢做起左個名,之後拉埋個副監督,自己去開公司
費事劇透,你自己揀睇唔睇

你幅圖漏瑚郁唔到啫,唔代表佢冇恢復意思,佢冇意識咁五条做乜同佢講咁多經,你睇番動畫第一季第七集15:24漏瑚係有反應:ううっ

anyway 芥見鍾意點就點,唔洗太仔細
好似tbb新聞咁
是是但但啦
老師唔殺特級先係因為開完領域術式融斷緊
淨靠體術去殺幾個隨時醒返嘅特級咒靈風險太大
用體術五分鐘殺一千隻改造人都幾癲
每秒殺3.33隻
冇錯
其實多D路人反應又嘈下側面描寫已經可以感受到五條綁手綁腳情況
同埋點解我形住佢會唔撚理普通人,一次放大技算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞