【七月新番】【動畫】咒術迴戰 第二季 (3) **劇透請四重加密** 動畫黨RIP

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
因為佢係建人
健人蓋伊啲fd
有無人覺得個ed畫得好正 D構圖唔錯
突然間變左龍珠超級比達咁
呀釘咁渣嘅
nanami
相比55555,我都係鍾意七海多D
死馬尾聰明笨伯踢釘哥對波
到遲d解析返佢個能力時就知,佢唔係單純用劍
打低釘哥果下有能力因素
你話畫得差唔好睇就算
但你話監督無料
Ep5係今年最佳文戲之一,就係佢親自做演出
咁都無料我唔知點算有料

打戲無咁好睇的確就係工期問題
https://x.com/wuokb/status/1708094436201419209?s=46&t=TOk2QiusFzflZKfzYwdBPg
今集嘅分鏡師(兼演出/作監/原畫)嘅twitter
好少可會有畫師上網呻,呻得嘅基本上都萬策盡級別

仲未計mappa被指控要人簽nda唔好講工期問題
https://reddit.com/r/anime/s/IdsyanjYcX

咁嘅工作環境下,無好似zom100瘋狂delay(暫時嚟講)準時出街某程度上已經證明監督係有料
今集要用成80個第二原畫 成件事跟本一啲都唔正常 工期問題,無時間 呢啲係擺喺眼前嘅事實嚟

我都覺得涉谷事變做得麻麻地係好可惜嘅事
怪就怪Mappa決策失衡 班畫師真係燃燒生命咁濟

上面班連登仔腦都唔用就話工期趕係藉口
真係痴撚線 定連登仔個個都係黎生
究竟手劍佬係咩術式

釘姐廢到呢,覺得人冇武器一味打埋身
都係嗰句,情況就係話俾你聽世界冇聖誕老人咁
呢集釘姐柒到

不過呢季好似靚咗
比人劇透左七海同釘姐已經唔想睇
七海冇實力都型
55555 太串 串完仲要柒左
而家變咗睇揭尾故,咁個過程都真係未知
今集啲動作好似唔連貫
Lag哂機咁
其實真心想問 個個都講到話工期問題想知道 其實呢度係咪有人係入面做?

點會知道人地公司內部安排左幾多時間同幾多人手做?

人地一路討論緊打戲 師兄冇啦啦又講文戲, 原來準時出到街=有料 老實講 大家都係睇住第一季去比較。好定唔好 大家心照
mappa眼闊肚窄,攬曬咁多超人氣ip,點知做左pat屎出嚟,比人雞蛋裏挑骨頭

好記得n年前有一季 mappa同一時間接左4、5部動畫,全部都係同一個當期開播
少年漫畫不嬲一係靠修煉/爆seed/血統架啦
小崗突然打得贏貓女,路飛突然打得贏xx,火影打佩恩,一護突然打得贏xx,阿綱突然打得贏白蘭,新啲嘅怪獸8號/我英/黑色五葉草,再往前啲睇翻,承太郎/劍心/拳四郎/星矢/悟空etc,少年jump同戰鬥有關嘅漫畫有幾多套冇突然打低啲好強大嘅敵人
論修煉鬼滅啲修煉一練就幾個月,未計佢哋修煉到可以一齊打上六兄妹前已經可以打下弦一
論天資一個就前代水柱親教 一個鳴柱親教 一個自創呼吸法,血統就得碳治郎祖先有奇遇,論爆seed又有哪怕放眼少年漫畫入面都算大代價嘅斑紋
同埋根本得善逸算勉強單殺上弦,其他全部靠圍毆車輪戰
你要嚴謹到好似境界觸發者咁就係少數啦
而咒術作為少年漫畫主角三人組嘅表現根本冇主角相

仲間の数と配置は?
偷工減料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞