【七月新番】【動畫】咒術迴戰 第二季 (3) **劇透請四重加密** 動畫黨RIP

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
路人男主又係唔比佢型返次嘅

呢個鋪排反而幾好,因為唔用一隻手再反cup呢啲情節真係太舊

不過下下九尾幫拖咪又係悶舊

Mappa睇嚟想推呢一集去到鬼滅19層次
但可惜劇情,同堆疊完全唔夠嚟

打係打得好精湛,但音柱更佳
咁嗰隻未到特級嘅應該蝗蟲差唔多,佢哋語言能力都差唔多

但釘姐點都準一級
官方吐槽
光影王mappa
點解2.5封印哥集會係世界光
,viu真on9
發覺好多人食咗幾個禮拜屎之後
食返正常少少既嘢就以為係鮑魚
想講啲血完全冇質感 似油漆
係啦係啦 今集好崩好垃圾呀
今集近身格鬥表現遠超預期!
今集分鏡演出係荒井和人,並動用超過80位原畫師製作
今集運用各種鏡頭(第一身視角、廣角、不存在記憶的流暢轉場)演出,而且紅藍燈光對比攝影效果滿分
特別係廁所戰加上水如雨下,好似睇緊matrix/一代宗師既雨中戰
脹相用赤血操術玩得出神入化,各種血的形態變化(激光血、散彈、刀)、血的擴散與回收動畫令人驚喜
最後配上不少第一季動畫bgm的運用,特別係重用第一季尾bgm REMEMBER的純音樂版,畫面配合音樂鼓點切換既情景,正當以為結果又是虎杖贏,但就黎個反轉。
應該係今季動畫最隹戰鬥都不為過
啲Budget駛咗落呢度
都cut左2.5條封印哥集幾多好似兩套動畫咁
咩係九尾幫拖
佢係咪想講宿攤
變咗火影
2.5打細怪變爬行, 仲要係咁重複用畫面
原來個傻仔以為係宿儺幫虎仗
植入記憶落大哥度
動用咁多原畫,好似通常係反映工期出問題嘅
荒井和人好似琴日先Twitter上面話整完
後面戰鬥密度咁高老實講幾令人擔憂
$48
mappa一向係血汗工廠
呢層就要睇下監督同製作人調動資源既能力
好鍾意呢種劇情 啲主角到中間會打輸嘅動畫好似已經好少 通常會寫到啲主角開頭輸一兩鋪然後輸少少就爆seed到尾
究竟主角同個條友係咩關係, 睇到一舊舊.
如果係個條友記憶問題而加入主角團, 呢D劇情就真係真心ON九九.
點解冇啦啦會有假記憶

之前被人洗腦定剛剛被人洗腦
因為唔係主角
早幾日先開始睇, 頭幾集我真係覺得D故事, 能力, 情節, 所有野都好似好臨時度出黎咁... 漫畫係咁都算, 連動畫都有咁既感覺, 真係唔係好掂
當笑片算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞