【七月新番】【動畫】咒術迴戰 第二季 (3) **劇透請四重加密** 動畫黨RIP

1001 回覆
2 Like 4 Dislike

都係個句 工期趕 冇停過
上期釘姐型咁多

個人感覺係懷玉玉折問題係畫風唔統一同bgm問題,特別係玉折KFC分手位真係校園青春喜劇咁
澀谷暫時打戲除左七海呢下叫真係睇得下外,55555打改造人、虎仔打蝗蟲同釘崎打怪人都好劣..........
文戲方面一眼三年變成播powerpoint就算,其他分鏡都比較奇奇怪怪
另外係今集灰原死亡畫面好似太短?可能放1-2秒咁比觀眾load到個情緒,更容易會明白到七海海既憤怒其實係遞進咁,先係見到伊地知被重傷諗起死去既灰原(伊地知係七海學弟),然後一路上見到輔助監督已遇害既屍體,再到詛咒師響面前挑釁佢
七海: 我爆炸啦!!!!!
點都好過獄門彊嗰集既
籍口總比問題多
娜娜美快d強奸我啊
做得差=無時間/budget留左後面

計我話根本係班底問題個監督冇料到
宜家每一集都畫/打得比五條比人封人嗰集好
on9
想食左人咩nanami
成個marvel狼人咁
制作組處理唔到 多個連貫動作/速度型戰鬥/多人混戰場境
你見制作組得比較好小小都係1打1+開慢鏡處理, 慢鏡比較簡單易明.小左作畫難度.不過下下都係咁.其實幾hea,只係靠近鏡作畫精細小小搭救
啲女今集應該睇到濕晒
動畫post推唔郁
236影響真係好大
你就真係唔記得左

好想俾娜娜明扯
好彩236做得柒而家動畫做得差都覺得冇咩所謂
唔係藉口 係事實
由第一季到咒術0到電鋸人
到懷玉 再到涉谷係冇停過
但動畫質素keep到依家咁
動畫師們嘅水準絕對係優勢

我想講嘅只係呢樣
鍾唔鍾意依家咁就好主觀
其實你見而家冇哂劇透撚
就知漫畫Fans走咗好多, 冇再睇動畫
今集畫七海個手瓜大到能一拳打死人呢啲先表現一級術師ge實力,都唔明點解會推一年級3條友升上一級

可惜佢唔識領域展開,如果識埋領域展開,分分鐘已經係特級咒術師

冇諗到七海只係諗住打份工都會突然憤怒 片頭仲描述佢以為一生唔會憤怒
間間公司都係JOB接JOB架啦有邊間唔係
人地做緊咒術第一季, 一樣LAP住巨人S4

唯獨最後一句認同,你自己鍾意咪得我就真係麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞