【七月新番】【動畫】咒術迴戰 第二季 (3) **劇透請四重加密** 動畫黨RIP

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
記憶有問題 果2個係咪真兄弟先
萬1虎杖先係真 果2個係假 又殺左虎杖真係要自殺先得
睇得enjoy就好澀谷事變篇係幾正,相信之後動畫都會幾精彩

利申俾劇場版/懷玉玉折導咗入漫畫坑,但⋯⋯
脹相算一級
睇見阿根庭呢一代隊友, 美斯真係注定做悲劇球王
https://lih.kg/3234650

柒過一鑊都唔撚識改
未完未解畫就唔好衝出黎柒啦
成日都要做獨醒撚拎優越感
所謂中伏黎黎去去咪死左啲唔想佢死既人
但成日主角或所謂正義個方贏哂大團圓結局邊會經典
係喎佢唔識領域展開
其實係咪一定要識領域展開先算特級?
夏油好似無用過都係特級
得咒術師同咒靈唔同評法?
可能夏油可以操控特級咒靈所以評為特級術師
等於係咒術0既乙骨
所以個術式既強弱都幾決定性
咒術師要評特級好似係要單人匹馬摧毀成個國家
唔係啦。

動畫組其實好有心機,加返唔少作者附註既細節係動畫畫面。
拳頭交黎講始終都係火影最深刻,真係會打到拳拳到肉,而且唔會加好多gimmick野
https://www.youtube.com/watch?v=r2vDD9FFCVE
想問有無俾漫畫五條嘅下場劇透到?
本身唔知都俾你搞到劇透咗
無可能唔知
但我享受過程,人總會死,要活在當下
最終結果唔符預期唔代表佢過程唔好睇丫
加上動畫用左咁多心機制作
加埋好既配音幫角色注入靈魂
所以每一集都會用期待同享受既心態去睇
我咩都無講
我係比人劇透完先睇
雖然都知會爛 就當爆谷片睇兩季爽下算
其實係
單輪動畫質量
第一季, 零, 第二季 懷玉.玉折 都好高質
澀谷事件篇都見到上緊力
最新一集好精彩
唔駛因為漫畫最新進度就否定哂一切嘅
應該算特級
有個位提過有溝通能力的都已經算特級
同埋一級術師應該穩殺一級咒靈/受肉
九相圖3個都唔會一級術師穩殺
唔係話識講野係勁姐咩?
咁隻草猛咪都特級?
大眼仔米高
呢啲好睇畫師/監督擅長啲咩
Btw 山下宏幸
隻猛咪準一級所以虎仔咪穩殺

劇情講好晒

唔係特級術師先殺到特級咒靈,你睇冥冥同娜娜美都冇驚過特級就知
質你老母
你岩

我搞錯左 之前講分咒靈係用戰力要求
4級咒靈可說是雜魚,只要木質球棒就能擊退,3級咒靈若有手槍便可對付,面對2級咒靈則要用散彈槍才能勉強對付,遇上1級咒靈時連出動戰車都不一定能安心,特級咒靈的話則得使用航母彈進行地毯式攻擊。

不過蝗蟲個級別都係冥冥鳩估
未睇殘餘咒力 不過應該相差不遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞