點解咁多男人一過30就可以接受自己樣衰?

658 回覆
1159 Like 162 Dislike
應該係著咗好多年既衫既「汗噏」味,
其實夏天啲汗乾咗慘咗入衫唔即刻洗就已經冇得救,
只會越著越臭, 特別係腋下個位.
當你一星期著一次, 1年比盡2年就應該換新
除非你住歐洲唔會有30幾度既天氣.
因為好多30歲嘅男人都仲處於混沌狀態
連點改善自己都唔識
又或者做完所謂嘅改善仲柒過原先個樣
逐漸就放棄咗自己

另外佢哋亦都好在意收唔收得返「相對回報」
現實總係殘酷
真係收得返嘅人其實好多唔係單靠個樣
係要靠成個package
外表整潔 談吐自然 表現大方不拘小節 生活自律等等
佢哋就係覺得執完個人就好似無敵噉
結果佢哋其他地方出哂事
於是就得到執外表無用嘅結論
老婆又娶左 仔又生埋
樓又供緊 車又養緊
屌你老母 我仲keep 個樣做乜?
有錢又唔係得你一個有d錢
有錢柒頭同有錢正常人
係人都識簡要邊個
繼續催眠自己有錢先有女 打扮係浪費時間
現實係你有錢又唔夠人有錢 論樣又唔夠人好
性格更加唔洗講 用「有錢先有女」嘅心態識女
無人會鐘意你
唔係識咁多野
連自理嘅精力都話冇,學咩人拍拖
冇綠嘅必要,係應該即飛
我相信好難一下子完全改變思維嘅

如果平時無乜著重呢方面嘅,咪開始試吓注重個人衛生,保持個人乾淨企理做目標,猶其注重係口氣/體味呢啲有機會影響到身邊嘅人嘅問題

到已經做到嘅時候先再諗做gym/調節飲食改善個身型,又或者襯衫改善衣著品味
要學著衫
睇多啲日韓劇嘅人點襯衫
個身型比例要靠衣着做返正常
下身比上身長啲
上身比頭長啲

色唔好多過2隻
一深+一淺
其其量加多1隻鮮色做點綴

黑皮帶要襯黑皮鞋
藍皮帶就藍皮鞋
色同料都要差唔多先靚
sorry lo
千祈唔好打扮,唔好keep fit
最大嘅樂趣就係睇住啲甩皮甩骨嘅人
Diu 睇JCS聽到個名cls
老豆老母同佢有仇
如果係我一成年就改名
證明你唔係gay 啲樣衰體臭既你先注意到姐
我三十幾歲
見華人客都係拖鞋短褲
見鬼佬先執正少少

華人客張單金額一般都大鬼佬幾倍
攪咁多野 拎啲時間去吸收下知識仲好
人地嘗試用理據建立論述但你就得一句「我覺得」
你係討論定只係想鳩屌
後生老豆反而好少走樣
中年單身毒撚就肯定甩皮甩骨既佔絕大多數
咁係你個人睇法啫
成熟嘅人唔該尊重返人地嘅自由
喺冇道德問題下就少啲judgement
花時間閒呢個管嗰個
不如做好自己
你論點即係有錢柒頭如果多錢過有錢靚仔
有錢柒頭一樣會多女過有錢靚仔?
stoic
咁真係遺傳喎 人地都唔想既呢啲
結咗婚之後就返工已經無再gel頭
執整齊啲外表同吸收知識係無衝突架喎
兩樣可以同步進行
點解落街食早餐唔駛有基本禮貌
食早餐就可以屌人老母?唔係呀麻
咁如果執正個人係基本禮貌係咪落街食早餐都應該執返好呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞