點解咁多男人一過30就可以接受自己樣衰?

658 回覆
1159 Like 162 Dislike
即係你連15-20分鐘既娛樂時間都犧牲唔到出嚟養成一個較為自律同有益身心既lifestyle?

咁我覺得樓主話你懶哩啡對自己冇責任,真係一啲都冇錯
係呢度講晒氣
我自己三十中
有keep 做尖
D人先以為我啱啱大學畢業
其實個女都7歲了
我承認係講得極端,btw我只係想講,喺依家休息同娛樂時間都唔夠既情況下,你仲要我squeeze多十分鐘,你覺得現實同合理?
你可能會覺得少十分鐘冇乜野,但唔係人人都一樣諗法,正如黎生希望返多d工,我都希望多d休憩時間,而你希望洗頭,冇話對錯
未結婚 vs 結左婚都兩個世界
洗頭=自律同有益身心既lifestyle?
我冇洗頭影響唔到人wo
啱 但呢個“成本” 唔係absolute 咁計,係relative to peer,所以男人係醒的,大家都唔執,你肯執少少 已經贏左一半人。而女人個個爭妍鬥麗,令成本大漲,日日要塗脂抹粉先出街。

當然 背後原因係男人條utility/成本 curve 係steep 好多。
絕對係
保持自己整潔本身已經係自律,早睡早起,朝早多時間準備,一日之計在於晨,點會唔有益身心?

得罪講句你唔洗頭本身已經存在一定程度嘅衛生問題,外表唔整潔人哋對你觀感都會差
唔打扮點騎牛揾馬
10分鐘渣?呢個世界所有人都希望多得一分鐘得一分鐘, 而你足足要人浪費十分鐘去做一啲非必要而又影響唔到人既野?
正如你都識講係選擇問題,咁你係咁屌人有問題做乜?唔跟你嗰套就係垃圾 loser?
啲賓周人個腦係咁
樓主有冇諗過依個世界有啲人執極都係咁柒?
講緊朝早洗頭何來衛生問題,除非你張床污糟㗎啫/瞓覺會出汗。
而我多唔多嗰十分鐘都一樣係早睡早起
知道自己個鮑唔可以換到啲又有錢又型嘅男人
所以二選其一 放棄後者
咁點解要做?有好多嘢都可以自律添,樣樣都做?
你知唔知訓覺會分泌頭油?頭瞓醒又亂又起角,定你光頭/skin head冇所謂?
同埋你講得,床不嬲喺屋企最污糟嘅物件之一
自細有打扮開,過咗30都會繼續keep
樓豬有無我咁型
溝唔到女先要keep樣,溝到女洗乜keep
sor我有頭髮但冇油依種情況,亂基本上梳就得。
而張床得沖完涼先會上,加上日日打掃,算係好乾淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞