點解咁多男人一過30就可以接受自己樣衰?

658 回覆
1159 Like 162 Dislike
外表好一定好過外表唔好 但要keep住個外表要成本
外表"好咗" 唔代表 去到高分 有好處
付出所得到嘅utility唔夠高 就會放棄 男人更加講實際
除非你希哥級數 男人就算中上樣 女人都唔會獻殷勤
係女人scale 同樣percentile 外貌帶嚟嘅好處就俾到好多誘因去keep去improve
因為女人都係睇你有無錢
去U記GU買套稱身既衫
每日出街前用15-30分鐘沖個涼洗個面
每星期用返一兩日做下運動
用得你幾多effort幾多錢?
嘥得你幾多搵錢時間?

更加唔好講其實從來有錢同打理自己唔係mutual exclusive
大把唔同行業做到M / SM / C位既中年男人仲係好fit好企理
反而啲低層阿叔 30歲以上IT佬 社工老師個啲先係岩岩杉杉
又係女人
係你世界男人做任何野都關求偶事?
咩人羣咩人姐
你係中環見d鬼佬都唔係咁
我自己身邊朋友都唔係咁
點解你個d會係咁
我係贊同人應該搞好個外表
我只講返個事實 點解個現實同你所提倡嘅嘢唔一樣 任你點去鄙視 都唔會改變
唔只係求偶 呢個只係個utility其中一樣 係外表對男人帶嚟整體好處大唔大 值唔值花時間金錢心機去換

十蚊紙設計得再美觀始終都係十蚊紙
價值永遠唔會超越一千蚊紙
見到 d 討論意見多元都幾好。
真係了解多左標題個現象。

我自己偏向注重外表,不過又唔覺得人人都要重視呢樣野。
聽到意見不同既人表達自己既立場都幾好。
份工要同好多唔同人相處
見多左人先覺得癡線
我覺得係basic effort要有
唔係話要整容 操得幾靚 或者剪個頭都要兩三千個種
但基本乾淨整齊唔好有臭味唔好成頭油呢啲都要啦
過30開始成熟

知道世界真相 錢=everything

唔會再care外表都好正常
融入社會就係要接受唔同意見同眼光,點解你個諗法咁得意
sorry lor
脫髮唔接受可以點
我過30後先開始做gym,一年過後著返同一套衫著出嚟完全兩個氣場
到底好好整理下自己外表可以用到你幾多搵錢時間
係咪所有核突中佬每日24個鐘除左訓覺就係搵錢
日日做GYM返工同訓覺
樣衰有咩問題
有人覺得唔keep外表係放棄自己
另一班人形容月入不足十萬狗都不如
又有堆人2023年不懂音律枉為人類
隔離仲有群人話未讀過哲學嘅活如家豬
人人都有自己嘅執著同堅持
與其批判 不如各自各精彩
禿頭係基因 無計
有錢植髮
無錢都可以比幾舊水去髮型屋睇下點執
鏟青剃光都好過油住地中海啦下話
你覺得自己靚仔姐
人地照可以咁睇你
做得尖個人應該都會對自己有基本要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞