[KPOP] K-POP 2023討論區 (40)

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
憑濕身演出一炮而紅!權恩妃自爆係第一次:冇着過比堅尼

韓國限定女團IZ*ONE前隊長權恩妃,今年6月在夏日濕身騷「WATER BOMB SEOUL 2023」上以爆乳比堅尼造型示人,之後人氣急升,頻頻獲邀出席音樂騷及品牌活動。

昨日(14日)她亮相網上節目,談到因為在濕身騷的演出而上位,她表示:「我不知道大家會那麼喜歡,因為是濕身音樂節,為了讓大家可以一起享受,所以我也用心準備了。」她笑指因為知道其他歌手也會穿三點式,自己不可能穿長袖或毛衣上台,才以比堅尼造型出席,又自爆是第一次穿比堅尼:「我平時就算去泳池也只會穿衝浪服或瑜伽運動服,第一次穿這麼小的比堅尼。」

她又指由於演出時可能發生走光事故,所以特別在家中穿着比堅尼練習:「我就像在濕身騷上一樣,穿着三點式用花曬噴水,並一邊跳舞,我試了差不多10套比堅尼,每套都試穿過,比較哪一件穿上去更好看。」
著上癮 終於知自己優點係乜
FIFTY FIFTY 1st DIGITAL SINGLE

POWER OF LOVE [POSTER]

COMING SOON
2023.11.31 6PM (KST)
Wtf?
加油

好多jobs
露左好耐啦
有時睇啲amy論文硬係會夾雜一兩個支那terms
防彈牛b
係唔止美國 但有一半嘅收入都係美國嚟 剩番係東南亞日本韓國
如果唔計美國 suga嘅attendence得175k
Rain 16年前已經有280k 淨係rain開過東京巨蛋呢點就已經屌打啦

gd 2013年就已經有570k attendence 遠遠拋離suga嗰330k attendence
你個suga oppa要靠通貨膨脹整個highest-grossing category先攞到個第一

bp係送飛 咁你估防彈冇送飛咩

唔好真係以為自己個防彈oppa "paved the way"啦
老老實實 防彈真係paved the way
唔係佢哋將kpop 喺西方世界帶到咁有noise
其他團都唔會咁易打得入呢個市場
好多嘢相輔相成 拗咁耐jm9
Attendance係睇個場有幾大同開幾多場咖喎
GD東南亞開27場,日本有8場都係Dome,平均一個場容納4萬人以上
Suga東南亞開17場,日本開得3場Arena,個場容納得1萬人
整體數GD多過Suga好正常,小學雞都計到俾你
無啦啦又compare巨蛋做乜?
Suga幾時開巨蛋?
通貨澎脹呢啲bp最清楚啦,vip飛睇佢哋hea跳都賣3000蚊一張
大家都係2023嘅concert
到底邊個先係靠通貨膨脹
咁撚on9嘅理由都諗得出

btw防彈邊度有飛送靜靜雞話我知ok?
等我唔洗搶飛搶得咁辛苦
係你哋amy話防彈全球最紅㗎嘛
人哋gd十年前有本事喺東南亞開27場畀你講到好似唔夠你哋suga淨係開17場勁
講到自己咁紅點解唔開多啲?你哋amy一定係話:唔係wuli suga oppa開唔到咁多場,係佢選擇唔開
日本係亞洲最大嘅音樂市場 gd十年前開到8場dome 但suga oppa 2023年淨係開到3場arena suga果然好撚紅
你哋suga都開唔到巨蛋梗係冇得compare啦
講到尾咪淨係得美區攞到彩頭 喺其他地方根本仲未夠班
不過amy logic不嬲係:美國 = 全世界 你哋咪繼續日日攞billboard打飛機囉

通貨膨脹唔係淨係得bp 而家所有團都係咁
以前幾舊水就買到飛 而家畀成千蚊都仲係坐緊山頂位
啲二三線團去到歐美開演唱會最平嘅飛都要成千蚊
不過你哋amy呢幾年淨係喺weverse睇免費live replay又點會知
Itzy
HYBE各廠牌上半年(截止6月)銷售額與淨利潤 ​
朴軫永目前為止幫旗下女團寫的歌曲

TWICE
Signal
What is Love
Feel Special
More & More
Alcohol-Free

ITZY

ICY
Not Shy
Mafia In The Morning

NMIXX

Party O'Clock

來源: theqoo https://theqoo.net/hot/2884358180

1. 這次ITZY的收錄曲也超好聽的ㅠ 是朴軫永Feel Special的感性

2. 還有ITZY的Bet On Me

3. 我真的覺得What Is Love和Feel Special都超棒... 太適合TWICE了

4. 他幫TWICE寫的歌都很好聽耶

5. Alcohol-Free是TWICE所有歌曲裡面我最喜歡的

6. TWICE除了Signal以外都很棒... 然後其他團體跟朴軫永好像不太適合

7. 朴軫永寫的BDZ也很好聽

8. 哇,TWICE的歌曲陣容都是我喜歡的類型

9. 2021年發行的Alcohol-Free和Mafia我都喜歡

10. TWICE的都很好聽,我到現在還在聽

11. Feel Special和Alcohol-Free真的是傑作

12. 如果看Credit的話,會發現他幫ITZY和NMIXX寫的歌多數都是共同製作,但TWICE的歌曲幾乎都是單獨製作,不然就是他的比重比較高

13. TWICE的真的都是名曲ㅠㅠ 希望能再幫TWICE寫歌

14. 都是我知道的歌曲耶,有很多名曲

15. 感覺朴軫永單獨製作的歌曲確實更好

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞