[KPOP] K-POP 2023討論區 (40)

1001 回覆
2 Like 17 Dislike

唔怪得佢冇事
Party O'clock 係幾好聽
不過可能大家都比O.O DICE嚇怕咗

除此以外JYP近年好聽嘅可能得Pop好少少
玩左Somi challenge
呢幾首其實DICE好聽
其實party o’clock 都算越聽越好聽
不過個rap part 有啲突兀
Pop係咁多算入面最典型kpop 歌
所以一聽咪覺得最好聽

認真討論嘅話 JYP A&R我覺得出事係喺揀主打
其實啲b-side全部都幾高汁 (至少TWICE係
唔見啲人話NCT bside 好聽
商演搵真銀囉

利大哥準備捲土
韓國女人地位低
唔抵得佢人氣高
Agree 不過我覺得係睇本部
Skz首首神曲一本部
Itzy kill shot 一首都夠做

難聽來講係上神檯
itzy nmixx skz 難聽大鬥法
業職追唔上sm 唯有從難聽程度入手
對於南韓天團BLACKPINK成員LISA將出演大尺度的瘋馬秀,你怎麼看?

BLACKPINK成員LISA近日在舞台上的表演都尺度大開, 無論是衣著或是跳舞, 都比以前更為大膽。而最震驚的是, LISA將會於9月28日至30日期間出演巴黎瘋馬秀, 而該秀出了名是舞者的大尺度行為, 甚至會有「露兩點」或是「全裸」演出, LISA出演的消息令到粉絲都相當憤怒。
瘋馬秀雖然並非標榜色情, 而是講求美感及藝術, 而LISA亦確定不會在表演中「露體」或是「真空」演出, 但依然引來粉絲不滿, 認為其出演會影響歌手偶像的形象。更怒轟公司YG娛樂沒有好好保護旗下藝人, 幫助LISA維持形象。事件引發大批Fans脫粉, 對LISA的行為感到徹底失望。
針對事件, 瘋馬秀官方亦作出回應, 當中提及LISA在演唱會期間已經開始籌備表演, 並多次前往現場看秀及去後台探望舞者。而官方邀請LISA是希望能夠吸引新的年輕女性客戶, 直指瘋馬秀是一個「驕傲、自由女性的象徵」。
網上流傳指瘋馬秀票價為$250歐元, 在開賣時就以秒速售空, 票價甚至比BLACKPINK在某些地區開演唱會的票價還要便宜。不過網民都狠批LISA的行為, 認為她出演瘋馬秀就是「墮落」, 又不理解為何身為「南韓第一女子天團」偶像仍要去這種地方表演。
【Newsen】[RIIZE出道一周破百萬銷量]9月4日發行的RIIZE首張單曲專輯《Get A Guitar》以唱片銷量統計網站Hanteo排行榜為準,初動(發售後第一周銷量)達到1,016,849張,成為超高速百萬銷量,證明瞭其爆發性的人氣。

RIIZE此次專輯的預售量超過103萬張,早早地就進入了百萬銷量的行列,似乎證明瞭自己是"另一個級別"的新人,僅一周就創下了101萬張以上的銷量。
兒子生性病母倍感安慰
sticker咁難聽都中午空一
中間認唔到
我覺得o.o 同dice 好聽喎
但係事實係唔係個個都聽B-side,特別係通常得粉絲會聽

主打揀得唔好就係公司嘅責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞