[KPOP] K-POP 2023討論區 (40)

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
今日又讓我見識到傻閪blind名不虛傳
撐警嗰個而家好似去咗台灣發展 喺中國撈唔掂
呢度應該冇幾個聽過嗮防彈啲solo主打歌 但應該差唔多個個都聽過嗮bp啲solo歌
防彈真係除咗jk首seven同靠encore唱到成pat屎紅嘅lke crazy之外 其他歌都係得啲amy喺度圍爐討論
班amy就日日對住啲榜單成績打飛機 鬼唔知你哋hybe最中意買playlist咩 你試下問啲路人有幾多個唱得出bts是但一首solo
成日淨係識得攞billboard hot 100嚟講 但係呢個榜淨係計美國地區嘅熱度 你睇啲演唱會賣座都知bp喺美國嘅粉絲不嬲都少㗎啦 但你去到歐洲同東南亞嘅話就係另一回事
bp啲solo一出個個kol都爭住cover 真係唔知識跳flower嘅人多定係噏得出是但一首防彈solo歌嘅人多

事實就係防彈啲solo歌出唔到圈 bp啲solo係有話題度啲
amy logic:
美國 = 全世界

2022的確係7個show就賣咗好多飛 但係highlight住嗰啲唔係online concert就係戲院replay 所以實體concert賣咗唔夠300k
防彈真係好撚紅 屌打所有韓團

btw aespa 都上過聯合國演講 gigi仲淡淡定定咁講咗兩分鐘 屌打bp
漏咗MGM Grand Garden Arena嗰個都係live replay 不過都係得嗰22k唔係差好遠
認真可以搞到四日stadium的確係勁 不過呢四日嘅total同bp全美國嘅total其實差唔多 而且twice今年喺美國總數都過咗200k 所以唔知有咩好吹噓
做得公眾人物有人留意好正常啫
好聽
成張album 都好好聽
bp單飛係為咗紅,做廣告從業員
防彈單飛唔係為咗紅
兩隊定位根本唔一樣,有乜可比性?

Flower呢啲垃圾歌
係呀紅到薛家燕都唱
廣場大媽都識跳
但係柒撚到我唔會聽囉sor
朴狗消失左之後blind d戰鬥力真係大不如前
Amy大戰blind最後居然要靠個once一打十
d blind死曬去邊
依個po已經不再熱鬧
講多少少
防彈係以自己喜好選擇album走向
自己作哂成首album/篩選,之後先揀主打歌
jk會出seven只係咁啱有producer俾咗呢首歌佢
佢本身係唔諗住出單曲
bp就淨係搵Teddy出1,2首擺明洗腦又無內容嘅歌
專攻大眾市場同Streaming
我唔明兩種製作方式有咩可比性
唔通你覺得佢哋出Wild flower, People pt.2, Slow Dancing呢啲歌真係諗住俾你擺喺抖陰做背景音樂?定係做dance challenge?
唔好意思呀防彈而家寫完歌係自己想出就出
唔care你哋呢啲路人覺得紅唔紅
https://twitter.com/dailynaver/status/1702299173960270070?t=4Zf72mbqHfJ7RDwPa5dYjQ&s=19
日日喺度出稿講"last stage" 係真係走咗唔續約先再出嚟講啦
v仔出歌唔係為咗紅 係為咗同鯰魚slow dancing 好sweet💖
永遠懷念寶寶🥀

南韓ok仔
快啲解散咗去
jisoo用把鵝公喉唱到咁柒難聽都可以單飛紅到
就好似望緊香港anson lo紅緊咁
Blackpink 快快解散啦
還番pink 女團個名比Apink
Flower好聽!
依度直頭除咗踩防彈先會提起防彈𠻹團歌都未必有聽點會聽solo
如果你拎香港講嘅話bp就緊係好多kol跟風跳啦
防彈solo已經唔係個個都有玩dance challenge,有嗰幾首全球ig reels同抖陰都多人玩過bp solo
同埋hybe鍾意買playlist但唔係隊隊都有買況且yg都鐘意幫bp playlisting
blonks打飛機嘅pink venom咪咁

拎hot100講就係對住啲榜單成績打飛機,但有咩團上到hot100冇fans拎嚟打?
bp美國嘅粉絲不嬲都少都有大把blonks拎住hot100 j到成地水係慘在冇得j#1姐
出咗indigo d-day同jitb之後連唔聽kpop淨係聽開hiphop/rap嘅人都聽防彈
bp話題度高但多人討論佢哋音樂以外嘅嘢多啲

依條煩膠就算鳩數啦
爆閘入去圍爐post以為自己撚狗撚到敗走埋
無消失 佢永遠係我地心中
過一排又無啦啦彈出嚟㗎啦
條撚樣曱甴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞