[KPOP] K-POP 2023討論區 (40)

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
平行時空
舒華要幾多take?
盲反又黎
瑛妹1take過
NJ最強嘅, 係佢哋係台上面展現出嚟嘅活力, 開朗氣氛及感染力.
就算睇360P爆晒格都好, 你依然感受到佢哋係台上面散發出嚟嘅活力.

只要保持到呢啲特質, 墊音或開麥大定細, 對Bunnies嚟講, 係唔多緊要.

睇IDOL同睇普通歌手, 永遠會有兩把尺.你睇佢哋係台上跳舞, 係冇揸流攤, 好賣力, 仲同台下觀眾有互動. Bunnies就係睇呢種表演上嘅commitment, 你硬要係IDOL上面聽唱功聽高音, 即係炒牛河要健康少油, 就隨便你, Bunnies唔理呢啲嘅
大勢女團仍未上過dingo live證明自己
果然係牙米繼承人
潮文世家
咪盲反一早encore大聲唱左
防彈其中一個咁特別、咁標青既地方就係歌詞
批判性既歌詞 記錄成長經歷既筆跡
最近先多返內容比較輕鬆既主打
當你聽歌睇舞台都好感動時
睇埋歌詞就會喊
佢地既歌可以陪伴人渡過最灰暗最痛苦既日子
識左防彈先知可以就咁聽歌聽到喊
唔洗睇埋MV、電影先一齊喊
歌曲本身已經極powerful
每一個AMRY都會叫你:一定要睇歌詞
全專循環第127天。
第一次非常驚喜,第二次覺得型得黎好可愛,聽到第五次既時候我忽然覺得有少少難過。
為自己未有早早入坑感到難過!
認識左NCT之後,我覺得只有唔瞭解佢地既人,冇唔中意佢地既人!
佢地係越瞭解越中意果一類,而且好容易變死忠!
直到成爲西珍妮我先發現以前所謂既本命,而家回想起黎根本冇我以爲既愛得咁深。

講到入坑具體原因,其實就係因爲作品、概念、實力,當然重有靚樣。
我一直都係實力至上主義者,唔太容易因爲外表入坑,再靚既外表再好的人設係我眼裏都係花瓶。
NCT就唔同
主唱各個音色特殊音域廣,rap擔當無論rap定創作都係K-pop top tier
李馬克Dear Dream既rap令我第一次感覺到idol都可以rap喊人
三大主舞唔洗講啦,專業dancer水平,而且連vocal line既舞蹈水平都係超水準。
成員少既團隊好容易做到樣樣精,但成員多既就好難做到啦
而且咁多優秀既人竟然集中係一個團入面,我從來未見過全員ace既團。
每次睇完佢地既舞台我都會起曬雞皮,成日震曬。

概念方面,NCT既世界觀看似好平淡,但實質令我再一次低估左SM既腦洞!
好簡單就講夢,竟然可以涉及到咁廣咁深咁細思極恐既野,於是我就陷左入去了…

SM已經對社會不滿到要自己創建一個社會!叫N city!
而個社會係按照新文化技術黎運行。
有李滿親自精挑細選出黎既市長,就睇你願唔願意做而個城既市民。
點解Blackpink單飛成功過防彈咁多?
SOLO, Flower ,LALISA都叫有話題度
防彈單飛除咗田柾國真係nobody cares
邊3次
你話題度指嘅係一個 billboard hot 100第一都攞唔到? 仲要Peak position最高係Rose on the ground 排70?Jhope on the street 60 Agust D 58 Jin The astronaut 51 Jimin set me free pt.2 30 Jimin like crazy 1 Jungkook seven 1 ?
Flower SOLO not in? 你係Blink 定 Blind? 演唱會蛇王 拍戲做人心夾心餅扭屎窟 去夜總會跳舞 就夠晒有話題啦
首席Stay唔打Straykids
失望。
有冇出處,想笑下
啲Rap位 難聽到
因為有張睿恩,又要加啲上一代rap上去
V solo係咪吹大左
好似完全唔夠jk打
https://www.youtube.com/watch?v=1TO98I7O1ZI
由五代第一門面minji帶領既團隊表演OMG, 冇人講!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞