[KPOP] K-POP 2023討論區 (40)

1001 回覆
2 Like 17 Dislike
手足都要扮黃水人課金啦
出完Love Me Like This同Party O'Clock之後
反而覺得O.O同DICE好似更啱佢哋
咁我當然認同主打揀得唔好係公司有問題
感覺JYP對於主打特別保守
同意
佢地夠power 唱o.o呢類歌好有感染力 live又帶動到氣氛
早排翻唱hey mama 又係好正
聽過純Inst.就會知走左d rap 個vibe好幾多
O.o 其實幾上癮
怪得嚟但又每part都好聽
只可以講呢種mix pop 佢哋駕馭得幾好
唱party o’clock嗰類就普通咗啲
O.O 其實好聽
我未聽過 聽人講首歌好難聽
https://youtu.be/ZYHBKvNUmk0?si=m6MYTQaAqhzKmRgB

韓國黎生主題曲
返工返到好grateful
以組合IVE的經紀公司Starship娛樂為首,大眾音樂相關團體敦促嚴懲所謂的網絡暴力和假新聞。

社團法人韓國管理聯合、社團法人韓國演藝製作者協會、社團法人韓國音樂標籤產業協會、社團法人韓國音樂內容協會方面9月11日發表了對脫粉收容所等惡性內容影像製作者的正式聲明。

Cyber Wrecker受害者IVE成員張元英所屬公司Starship娛樂方面也對散布包括張元英在內的所屬藝人相關虛假信息、損害名譽的惡性Cyber Wrecker開刀。 Starship娛樂公司方面得到了有關脫粉收容所運營者的詳細信息,正在正式進行民事、刑事訴訟。

脫粉收容所是對IVE等偶像明星製造各種謠言的Cyber Wrecker。 特別是對和IVE張元英嚴重的人格侮辱,引起了粉絲們的擔憂。

現有的演藝企划公司宣佈對惡意留言者和惡意視頻製作者採取法律措施並不是第一次。 但是Starship娛樂方面與法務法人攜手,與現有的訴訟不同,得到了以運營Cyber Wrecker賬號活動為基礎的視頻共享網站YouTube的谷歌總部的積極協助。 通過這些措施,成功採取了掌握相當多的身份的各種措施。

在這種情況下,大眾音樂協會集體發表聲明,能否對Cyber Wrecker進行正確的處罰,令人期待。
支持星船,嚴懲黑子
幾時到你
你冇份?
我出名撐瑛
星船幾時捉你呢個性癮傻仔
https://youtu.be/QOV2UpUWFHM?
IU成日痴埋bts到
捉咗你條毒唯傻仔先

其實英妹人生最大污點就係呢單,
而呢單野經我思前想後, 沙盤推演,最後得出99%係星船為左俾李熊瑞吸英妹血既整出黎
唔洗再爭,我已經含淚向星船舉報哂你地三個
邊有可能吸完個次就大咗咁多
咩叫大咗咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞