咒術迴戰(43)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
東堂如果係受歡迎
要出返來應該唔難
始終術式係要依靠想像力而生成
拍手只係幫助個想像力去型成規則姐
點可能無左隻手就會無哂D術式
東堂一向講野都尻尻地
今日話佢個不義遊戲死左姐
第二日話佢個遊戲更不義咁出返來都無問題
好似Dororo 咁
"左手只係輔助"
有一格用自己手拍落真人隻手度發動到術式
自己拍落斷掌位就失敗 真係要睇芥見點作

打咁耐腦魔都未出黎
不過諗諗下都明白點解需要到佢退場
東堂既設定限制好少
佢誇到可以從遠距離同死物交換位置已經係極麻煩
官方有無交代過極限距離?
如無, 想像一下如果將需要交換既死物掉落超深海度....
同佐助輪迴眼能力一樣 其實好屈機
佢只要係飛機跳落去再同拍手同機上嘅人換位
理論上佢可以迫全機人強制落機而佢又會係番加機上面
輪迴眼係有距離限制, 而且仲要只能控制其中一方係佐助自己?
成年版佐助nerf左 只可以換自己
年青佐助好似換咩都得
東堂如果淨係拍手就換到 好撚屈
實有bug架啦
不如話涉谷大戰如果東堂同55555做隊友同場
一早就換位送腦魔入獄門疆
有距離限制,其實佢術式最勁係有必中效果
https://home.gamer.com.tw/artwork.php?sn=5751210

聽加睇完呢個op3 “Where Our Blue is”中日歌詞

完全感受到五條同夏油由並肩而行到各走各路既遺憾

Btw有冇清知第二季係咪會講晒涉谷事變篇?
涉谷事變真係好正,甚爾再出場、東堂救場都好正
但七海果到真係接受唔到
甚爾同伏黑見面嗰幕短短幾句升華左成個角色
不是禪院嗎,那可真好啊
放心冇退場 ,你慢慢等虎仗 陷入多一次危機

佢就會出黎救場,但呢次應該會死,之後虎 爆seed 領悟術式
公式書有講55555用過黑閃,又話55555基本上咩都識,轉頭領悟到有意識用黑閃都唔奇
佢單手拍真人果下,另一隻手係咪都已經廢埋
見到東堂冇得再出已經想棄
坐等將全劇拉上最高鋒嘅澀谷事變
整個義肢做咒具應該ok既
不過而家佢出場都無咩用
唔通出黎同個諧星搞笑咩
雙子又唔一定要過去雙子,可以未來式
係咩 我見佐助同博人打x式嗰陣
佐助可以換手上個千鳥同博人個苦無
我極度懷疑假油真係會喺今年12月24嗰個禮拜死同一個禮拜12月28係動畫最後一集,又可以連動
好大機會下
漫畫今年年尾完
=假油年尾死

千零蚊港紙
但佢寫全長28cm
明明張圖點睇都唔止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞