咒術迴戰(43)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
如果死既係家姐,個妹肯定勁到癲
十影+無限巨體化
所以我咪話唔計招式
講招式其實而家大家都係一半一半咋
我自己覺得前代五條家同十影濫炒都係因為未遇到當代最強
就算以現時為止, 我當惠已經覺醒哂十影既能力, 對住55555面前
無好似宿攤有反轉術式來回復的話 一招無量空相都可以立即收工, 魔虛羅可能連適應既機會都無
以個人而言我覺得單純戰力仍然係55555有優勢
你講緊邊個
真依係構築術式wo, 點樣十影+無限巨體化
磨咁耐夏油忌日就會有兩日
而且唔知點解有時D人會話真希死左 真依會好勁
但真依冇天與 就算解除左雙子詛咒
佢都只係會變左一個有完整構築術式既普通術師only
真依最終level都應該似係萬咁上下?
真依可以拖低左天與咒縛的能力
大家expect原本的佢應該都可以好勁
應該係萬果個level

(其實宿儺點解要十影都唔要構築術式
平時王道漫都係構築術式先係突然規則的存在
構築隻魔虛羅出黎都仲得)
因為講到明構築術式ge效率極差

萬用咁多時間研究都係得出變身做Rider先係最優解, 就咁要連體術都要練埋, 真依咁唔認真, 就算比佢拎埋真希剩餘ge少少咒力都應該做唔到D乜野
真希變勁唔係因為阿妹死左, 係因為阿妹臨死完全攞哂真希既咒力喎
唔知未來有冇可能睇到55555黑閃如果係揍術廻戰嘅話
今集唔係暗示左55555平A 等同人地黑閃咩
但五條可以用呢個出力再黑閃加倍

不過咁講,平時越精準、越極限mode嘅人,越難超水平發揮入到個zone
所以五條未打得出黑閃都正常
我覺得難D
本身已經係食天才老本, 近乎下下秒殺
學黑閃已經係無意義
而且刻意做到打擊同咒力有誤差先打出既黑閃
出來既傷害分分鐘仲差過有無限完美咒力加持輸出的攻擊

就咁睇落一班高手從來都係好睇唔得起黑閃呢樣野
宿攤係虎仗既身體入面一刻都無出來話讚過黑閃返而走去讚十影術你就知
黑閃呢招比人用到太普通
200%茈都打唔死宿
而且真依其中一個問題係佢根本唔想變強佢想躺平
鹿大師上連登?
雙子詛咒 只係將雙子視為完整一個人 本身冇咩特別buff
天與係一種天賦 真希勁係因為天與
而真依係nothing 佢冇機械丸個種術式版天與
如果拎構築vs十影比喻 萬係宿儸 真依最多只係伏黑
萬既個種水平 係十影max先抗衡到 現代邊會出到咁既水平既人
其實黑閃都係類似打機嘅爆擊,俾強者用純粹增加可觀性,再加上打出黑閃可以畫少啲嘢,一大撻黑色遮住,啱曬獨眼貓又滿足到啲想睇黑閃嘅外國網友,雙贏反正出到黑閃都唔代表打得死

不過我覺得黑閃專用戶應該係虎仔,55555都係唔好再搶埋虎仔僅餘嘅主角能力
而家咁多強者戰.有邊個真係會用到黑閃
咁都因為強者戰好少齋打拳頭交
結界內贏唔到領域戰都係會輸
不過55555同宿儺而家領域都開唔到
其實都係要靠領域, 如果無領域, 單純叫魔虛羅出嚟係完全無用
因為十影術者召喚魔虛羅, 但無用領域對抗無量空處嘅話, 十影術者會同魔虛羅一齊死機, 即係無意義
假設十影術者個領域係伏黑嗰種嘅話, 魔虛羅其實有用嘅
咁十影術者可以將魔虛羅收喺領域影子度食無量空處死機, 等佢download完無量空處先叫佢出嚟
不過咁等於十影術者揹住魔虛羅同五條打架, 要揹到魔虛羅download完
似係
唔好用55555黎比,冇宿攤lv都唔使旨意同55555領域對撞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞