咒術迴戰(43)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
淨意釘哥打果陣夠痴線
而家再睇已經一堆留言話感覺55555死硬希望依個MV只係關動畫事,希望芥見唔好再令主角團徒傷悲,都最尾啦比正派贏多啲啦好嗎腥些重傷好啦,唔好死
羅羅都是個boy
直接當女角啦作用明顯女角
這麼可愛一定是男孩子
星座偽娘
女主定位=惠 仲冇用過港女櫻
但係惠惠又識得領域展開已經贏咗好多人
下虎仗都好好仔
諗返如果555真係死
咁伏黑又殺左家姐又殺左老師
點生存
好男仔可惜咒術唔係校園番
獨眼貓之前講過一早已經諗好惠惠結局,然後虎仔就最好最壞揀個,如果55555死,惠惠一定bad end ,咁惠惠bad end 虎仔點都唔會有最好結局姐係佢都會worst end。全套就悲劇收場
虎仔雖然能力仲差一大截,但佢角色成長加心理都好正。同埋認真啲睇基本上從之前到而家所有反派都係圍住虎仔嚟轉。所以係戰力同主角氣場極差,但虎仔點會唔吸引
點解要咁對惠惠
話曬都禪院家家主+半個五条家人,會唔會最後係佢統領/改革咒術界

雖然都好唔想虎仔死但始終爺爺立咗flag 如果佢喺眾人簇擁下犧牲+好似里香咁成佛都算係good end
惠惠除咗個名之外明明好man,點會係女主右向

同虎仔鬥嘴打情罵悄真係好qq
但係惠惠死,即使虎仔喺眾人簇擁下死都唔係best end啦獨眼貓話虎仔只有最好同最壞,兩個親友死曬點樣最好結局
而家睇落係蝴蝶效應,55555死—>惠惠9成bad end —> 虎仔 best worst end
55555生—>惠惠 ? —> 虎仔 best worst end?
再一次證明腥些真係主角
如果十年前既漫畫,肯定係咒術版火影咁落去
同埋好似見過話芥見冇expect 55555咁受歡迎,都唔知會唔會叛逆期殺埋55555
當然都有可能係55555死靠虎仔救惠惠,最後惠惠醒番,帶住老師嘅遺志整頓咒術界嘅
但係未計惠惠而家仲無量空處呆緊,殺完個家姐都沉到落底,心理質素明顯差過虎仔。殺完兩個親人靠虎仔就救到,機會真係太細啦。雖然都唔排除,所以我會話9成bad end,但咁都救到伏虎就真係真愛
要整頓咒術界不如寫55555打完呢一場short左將咒術界冚家鏟
目前為止見唔到惠惠有領導才能,虎仔都好過佢
都唔好話唔似
正面啲咁諗可能係瀕死覺醒新技前閃過嘅畫面最後嗰幕都似㗎
555都畫到幾似short左
香港男仔多m底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞