咒術迴戰(43)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
佢應該前期無準備/ 預備定D 設定, 感覺似後期故事愈長就不停咁加新既設定落去
但D坑又愈來愈多 佢又不停咁加設定補坑
結果D 新設定炒埋哂一碟, 舊野就出哂BUG

最好個例子就係誕生左勁過宿攤既印度黑鬼
近戰十分鐘鼻血都無滴
仲有一開始五條講過可能宿難既術式會留左喺佢身度
終於搵到圖 , 見人討論話搶55555身體,以假油咁鍾意奪取對方身體性格,要搶既話 嬰兒個時已經搶左, 張圖咁講代表佢搶唔到

最近個話
乙骨講佢同55555對練時中左55555一拳無下限已經係痛到忍唔住要嘔
你睇下黑鬼中左55555幾多拳?
有黑繩喺度用唔到無下限掛?
55555的一拳融入左佢的你下限術式
即係將你拉埋你再彈你走咁樣打你一拳

條黑繩而家係形容到可以解除左無下限術式
咁就可以變番普通的一拳
唔等同乙骨岩岩講的正常55555一拳
不過冇講普通咒術強化有冇比黑繩解除到
*無
*黎

好撚多速成別字
如果條黑繩可以勁成咁
宿攤同腦魔一定爭出來搶, 黑鬼一定連場都無得出
極其量係條黑繩只係同魔虛羅一樣
作為用家黑鬼只係多左隻盾, 而唔係個用家自身可以解無下限
55555 係劇場版係已經多次打中過N拳係黑鬼身上
但黑鬼都勁到好似R痕咁全身而退

特級術師既乙骨中一拳就想嘔喎 有無人明我講咩
唔好講乙骨 花御+火山頭有延展都冇信心拖到五條一陣間
即係米格爾硬度至少係佢哋之上
如果最好既例子係拎前傳同本傳矛盾比
咁可以答你 而家係擺明冇前期準備
原本前傳只係做短篇only 冇打算轉長篇 可以預備乜野
黑鬼d 繩勁啫
都未講佢有咩術式
要補隨時都補得返既
一開波如果5條去京都,留低熊貓果2個係東京會唔會仲好
其實0卷最後都講明五條送熊貓狗卷過去係送頭
搏夏油唔會做無謂殺生
用佢地黎做獻祭比乙骨覺醒犧牲召喚
咁係你仲未搞清點解55555拳頭咁痛
55555拳頭痛係靠術式
detail就係同一話解釋左
但黑繩係天逆鉾一樣可以消除術式
即係55555果一拳同普通冇黑閃差唔多
硬要駁你既話 漫畫得2頁
其餘動作就 為左劇場版更好睇而加戲俾5條

作者公認mvp
今個星期漫畫更唔更新
真正可以比肩五條嘅男人
其實關於黑鬼唔使花心思諗咁多,佢只係作者初頭未諗清楚嘅設定人物,配角一名
有無提 黑鬼去咗邊
今個星期又停?
唔係有講過話,55555係專登唔殺米格爾
係因為想咒術界已經唔夠人
唔係真係重罪既都想叫佢地番工幫手
加上條超稀有黑繩,
成個部落織左幾十年,十分鐘就用曬
先令到55555 同米格爾好似勢均力敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞