咒術迴戰(43)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
231 人外魔境新宿決戰⑧

多謝推post
231又係傾計
55555幾時死
其實佢兩個要點先死
破左無下限 都仲有落花+反轉術式去反
宿儺又係揍極都唔死
佢兩個又唔拎咒具

幾時先斬晒兩個頭落黎
lm
55555打完未
似係假油收晒2個頭
基本上兩個都識反轉而且又唔會冇咒力,兩個都吹大家唔脹
btw依家無結界領域得返假油一個可以用

最起碼假油依家有同宿儺55555交手上都有返少少優勢
如果惠死左
影法術會唔會失傳
定係會隨機輪迴番去某個術師身上
唔會啦 仲有真希依個死剩種
雖然有血統成份但本身術式就係抽獎
係六眼先會隨機輪迴
冇血統都有機會抽到御三家既術式?
無呀 所以咪話有血統成份
仲要賭有無覺醒
無記錯話好多人類都有術式, 但係無法覺醒所以先係麻瓜
鹿驚雲:「五條,打狗,用力打,往死裡給我打,打狗怎能少了我。」
見到巴哈有人討論B站既一條片,不過好長

睇咗開頭少少,有一點幾有趣,講咒術既世界觀點樣體現佛教密宗既「三密」:
口密——好多動漫開招之前要講出嚟、咒術直頭有術式公開
身密——做手印、做齊動作/儀式會有buff (eg 歌姬既術式、茈)
意密——要有意念先開到領域
其實如果用芘直接head shot 宿儺
(如果就住伏黑 就暫時都唔會做)
好似伏黑爸咁身體少咁一大忽 命中個腦
究竟會唔會死
中腦應該會死,反正伏黑食咗5次無量空處已經同死冇分別,咁不如直接一次過殺晒算
呢D問題真係無人答到你
無論邊個打邊個大前提係要中
兩邊大部份時間都係招招致命, 擋唔到中一招就近乎無命

而且一直唔多明確表示到底每一種招式會用幾多咒力,
同每個人有幾多咒力 (雖然有用同唔同角色比較過咒力)
例如宿攤可以係所有咒力當中用到幾多次領域?
長開住魔虛羅又駛唔駛KEEP住用咒力?
咒力又係跟住個靈魂定係個肉體? 宿攤寄縮係虎仗/ 惠惠 開招個時咒力用左係邊個到?

全部都無咩點提
唔計呢D, 如果同有六眼既55555比, 55555有近乎無限既咒力
單純咒力比而唔比併招式既話
基本上係可以打到宿攤無哂咒力而輸, 理論上可行
睇下要打到幾時
宿儺擁有全咒術最多ge咒力量, 仲有超高ge效率
如果真係要慢慢磨, 真係要磨足幾日幾夜都未必分勝負
咒力量應該唔係呢場戰鬥嘅決勝因素
真希有血統喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞