Affordable Watches 手錶討論區(35)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
快拆帶?
買咗隻WMT green label 返黎唔中意想放,除咗carousell 仲有邊度可以放
要用工具拆
退貨得?

Seiko仲有冇類似嘅錶?
SNKM97
我都有KFM 38mm,個人嚟講每晚都要上鏈係優點,臨瞓前都可以同隻錶獨處一陣,因為佢上鏈個手感同聲音都好正。缺點就係lug to lug 太長,成47.5mm,只能配nato帶,配皮帶的話case同皮帶中間條gap太明顯唔好睇。

Titanium 嗰款lug to lug合理好多,錶帶多啲選擇。錶面多啲layer 冇咁悶,red arrow 同秒都好好睇。
唔好話有停秒果d, 就算冇停秒我都會用調轉扭粒crown 大法令支秒針hold 住/向後移黎對準時間
我都係用咁嘅方法
一樣
Go for it
我揀多次都會揀kfm,特別係bronze version,Swiss made 同價位真係冇對手。
冇記錯,前幾個Post有巴打話Seiko啲夜光接近最勁
咁我上去當見下實物算。。
負評啲撚樣咩意思?
巴,其實你唔駛兩邊台都問既
而且你重覆問幾次
可能你太心急想要答案
唔好俾人負皮就咁重語氣
有心既自然會有人答你
想送隻錶俾女朋友做生日禮物
平時要著suit返工
各位有無咩牌子推薦 筆直7000內
分認爆發力最強
負評應該係話間嘢唔掂
其實間野睇相都知係普通料,好多條車線係斜嘅,係香港二三百蚊買到現貨嘅唔係淘仲會係咩

Longines Conquest Heritage

35mm適合女人,浪琴又係好長歷史嘅名牌,又係復古,斯文風格適合辦公室。

我自己買二手時都係6500買到,但一手會overbudget。
講多少少女朋友要求?
如果係完全唔玩錶,標準答案都係apple watch, 或者直上Cartier (不過over-budget了)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞