Affordable Watches 手錶討論區(35)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
又比較吓
三隻精工就一隻GS的話
一隻定三隻?
我覺得無得咁比既
正如三隻GS 等如一隻JLC,我諗我地好多人都會揀JLC,但唔通代表一隻GS 唔好咩?
我覺得要比就係差唔多價錢既一隻精工同一隻GS 先有意義,而如果呢個前提下,我會揀GS
俾你兩個一講即刻冷卻左
14mm真係厚左d
講真句,我覺得你post 果隻精工係靚既
只不過呢個價位有d 過唔到自己姐
你又啱

我係諗,要去到一定既標準例如cosc為基礎
價錢既多少係隻錶俾到咩野你
Enamel, material, finishing, complications, after sell services….我就會考慮加多少少上乜乜咁

但6R機芯同9R,Seiko要去比較瑞士大廠我一定會用9R比,咁喺較低價格情況下,我都會投GS一票
369無得輸
佢塊盤真係特別厚
純粹想體驗下琺瑯既話買隻三針算

不過你黎緊隻德錶好似都係琺瑯?
dornblueth 只是白面,已經做好左,做緊測試,預計下星期dhl來港
等開箱
徳製琺瑯同日製琺瑯係唔同
佢要買哂
在tool watch層面
Rolex 係無敵
咁有錢就當然全都要
買!

不過我鍾意普通三針果隻多啲
大家可唔可以破例俾月巴post Dornblueth? 差唔多頭post 等到依家,同個post 一同成長 想睇

樓主可唔可以批佢?
買!

我就買咗隻七寶 SPB075送咗俾我媽
佢日戴夜戴撞到花晒 不過佢鍾意同開心就冇所謂啦
唔好開壞例,我都係post隔離
七寶已放棄啦,始終我想要既係大明火琺瑯,見到有較少見既錶就衝會破產
儲多少少錢買nomos worldtimer我會開心d
其實隻七寶幾錢?
275000yen,應可退稅
個價其實又ok
冇巴,我上官網睇左
應該仲有2萬內既選擇
細size、漆面同gmt都係射程內
有圖為證

感覺香港好似好少人玩石英錶咁,唔計GS
應該話,好多人都會有一兩隻石英,不過除咗g shock 其他都稱唔上“玩”… even GS
之前隻Louis Erard見到重有
大明火最抵玩應該係佢了 重係雅典代工

你遮唔遮都要post呢度
我隻ppc負皮當正,因為要分享呢份喜悅

負擔得到唔駛計較太多,110周年過咗就無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞