Affordable Watches 手錶討論區(35)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
之前去旺角彌敦道專門店,同一款錶大約貴其他地方/上網賣近1倍,我都唔知點解要去專門店買,Citizen 又不嬲有國際保養
設計好有class,不過鍍金就不如買不鏽鋼算,層鍍金一定會扣花,但錶鋪無辦法打磨甩金色。戴一段時間,啲色甩哂,戴又唔係,唔戴又浪費,更加好難賣出去
不如你講低budget style 等上面d 巴打可以俾多d 建議你
拋個磚,東方昇moving blue 系列有兩隻細size,~4000 左右,女朋友睇過都心動既
不過佢最鍾意係大果隻
不如你去睇下東方星果三隻moving blue,rose gold 圈,藍面,實物都幾wow
而且最大果隻7k 有找,完全岩你budget
但係我自己覺得最大果隻有d 難襯女士正裝
我自己就想佢有埋日子
應該講2圈嗰隻?
上網買得啦
諗緊買唔買Glycine GL0318

出唔到圖 附LINK
https://www.ebay.com/itm/334147401361?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=lRS-sOT4QfC&sssrc=4429486&ssuid=8-iahnewt0e&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

有冇師兄有
覺得如何?

其實我有GMT
諗緊好唔好為咗銅而買
試吓揀Rado
女裝陶瓷非常好睇
又要三圈計時又要日期又要Tudor又要似Daytona
兩圈唔似Daytona 呀
我無特登去刮,所以唔肯定
但應該都係鍍上去既
見到traska話就黎返貨
不過上網見d qc好似幾有問題

我老婆送咗呢隻比我做生日禮物
你老婆識d野
恭喜
超幸福
嘩好閃
有心到
其實佢唔識錶我自己都係佢只係叫佢細佬日本旅行個陣去錶舖FaceTime佢即場揀,佢見呢隻好靚同限量就買咗

巴打們介唔介意講下呢隻有咩咁特別我都係第一次戴機械錶,以前都係戴開石英錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞