Affordable Watches 手錶討論區(35)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
幾千銀都係通用芯,玩下款唔好諗內涵喇
細 brand 潜都係 650 呢個價位咁上下,唔覺佢特別貴
我手頭嗰隻冇乜問題,但有巴打試過要整
一般買鋼帶,因為膠帶皮帶相對易配
唔係,應該係d再細既牌子,好似用4r機芯
最近想搵下worldtimer錶,要有Hong Kong
我仲見到undone同islander有
不過想搵多d牌子對比下
想問下宜家prx係咪基本上去翻天梭門市都買到現貨?
因為之前隻ice blue官網長期都話無貨
但最近再上去睇又長期都有得落order

同埋門市係咪通常都有得R下折頭咁 謝謝大家
Frederique Constant 😏
本身無咩 feel
ig見到襯其他帶之後觀感唔同曬
睇下Hublot 銷量,嚇死人。再諗下1881 執左咩錶鋪,Hublot 調轉,起海港開多間
係幾靚

我都係鐘意鋼帶
當年同Seamaster 300一齊出,seamaster 300上年都轉咗款佢應該都就快轉
證明好多有錢仔都係睇款
最緊要夠潮 夠大隻搶眼就得

插佢既人本身就唔會買佢 點插都唔會影響銷量
等緊diver300轉 比個38-40黎
有chart 睇

有睇 高過一堆傳統大brand之餘重好穩定
無天理,有個巴打講得啱,有錢潮童只係買玩具,夠sharp 夠大隻就得!
IWC 原來都排到咁高
幾千蚊都係畀miyota 9 / sw200依啲芯架啦
有啲牌子有誠意可能會響外殼/錶面物料玩吓花臣, 有啲就可能錶芯有打磨/有自家rotor

如果你在意power reserve咁其實幾千蚊應該得powematic80
exactly , 大家插得盡興,佢又愈做愈大wfc , 都算係個奇葩
已經俾想像中低,我以有頭5
價錢就係既....
雖然我都鐘意佢啲款, 不過都覺得佢唔值個價
呢個chart係revenue?
有個好CEO真係好緊要
反觀UN同RD真係

今年縮哂水 前幾年都會show埋top50
咁iwc 唔高都正常
因為大陸市場對呢個表影響好大
Rolex Cartier Omega喺香港,都係頭三大
UN真係有啲落後
RD而家唔玩大眾市場,入門門檻就好似要揸Ferrari, Lamborghini一樣,隨便都60起
可能係見rm 做得起,想跟住做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞