Affordable Watches 手錶討論區(35)

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
depends 你接唔受到同會唔會resell … 如果個價反映咗我自己就無所謂
你係咪弱智架?
突然間發晒癲咩事
有人想買大陸錶都算,好聲好氣問佢係咪唔介意用埋個大陸app 之後就自己發癲屌哂全世界
你話你唔識 中國錶不討論咪算

講咁多 做完婊子拎貞節牌坊嘅嘢

係咪閱讀理解障礙

人哋問有冇人知

然後有位巴打話唔擔心資料外洩俾大陸apps?

呢啲擺明答非所問嘅嘢 仲對某啲地區充滿敵意

咁你只需要一句:呢度唔討論大陸貨咪ok

答非所問又寸寸貢仲好意思話我發癲先
分析呢知詞定義咁廣 佢點會係答非所問呀
又話岀返去嘅? 又返嚟啦
走住黎屌係波台狗特色
hahahha ok 明白 不過我block 咗佢lu … 講埋嚟句唔講,唔想整污糟呢度
本身都唔想block
但見佢講多兩句之後feel 到一係藍一係五毛,block 左算數
會唔會係顔色影響大啲
因為兩款都係玫瑰金,女仔會鍾意

會唔會呢不過玩錶,錶面都係一個重要既因素

著suit一定係細面先好睇
同意,尤其女仔更加應該係細面
所以我先推佢買方錶
始終覺得女仔著suit 戴方錶先夠elegant
其實都係, 女仔著suit 戴Tank or Reservso 基本上無得輸,次次見親女仔戴 JLC 都有分加
唔識咪算 喺度講咩大陸apps扮曬勁最應該係block咗自己 咪亂出黎丟老豆老母嘅架

bye
Tank係永遠唔會過時
Kurono隻紅豆又未到,Mu:n又話要九月,好鬱悶
但以佢budget 買唔到tank 同reverso
所以我推似樣又算係大brand 嘅longines dolce vita
支持師兄 想問下師兄依家有無叫D鋪頭拎返個QR CODE出黎比你SCAN?
Seiko presage sharp edged 條鋼帶係咪似GS 嘅鋼帶?
有冇戴JLC嘅女仔介紹
自用 有冇金章我又冇乜所謂 反而係驚呢啲舊版King seiko維修麻煩 唔知去邊整好
三針點會麻煩
搵師傅抹油咪得,如果要換零件就煩啲
都有細啲嘅,不過你個 budget 要俾多一倍有多,好難符合到所有選項,最多做到 4 選 3。
(1) Mechanical
(2) Moon phase
(3) Case size <38mm
(4) 筆直7000內

L2.409.4.78.3. Case size 34mm

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞