多倫多生活討論區 79

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我都係
而且事業黃金期其實係呢10年到
錢都事小 係時間買唔返
太耐了 完全無考慮過呢個situation
同埋我本身無咁多積蓄行A Plan
諗住捱一年讀書
而家所有野要重新plan過
到依家都仲係好多人以為申請pr唔可以離境
以訛傳訛既威力
我都廢事解釋咁多
廢事解釋+1
想問下pr processing time 耐咗有無影響申請citizenship 個時間?
攞緊owp段時間係計一半,咁入紙pr 嘅waiting time洗唔洗計一半?
成班on99,任何國家由你申請pr一刻都會批一個bridging visa比你繼續逗留同工作,唔通佢process遲咗就deport你咩。 一啲common sense都冇
d人doc都唔睇下咁得意
湖邊起碼起緊5,6棟新Condo 加上old Toronto 去到high park仲有大量空間可以開發 土地真係唔係問題
算啦,總之你屌就係你唔啱,屌就係想拎完passport 返香港

利申識人本行係要有pr 先做到嘅
本身想下年攞到pr 去參軍,如果係咁可能去下旅行等一年
我都係 本身雖然夠錢讀書但係好肉痛
我想讀個uoft master學費
local 15000
international 67000
本身就係打份牛工打算1年後pr
啱啱好申請24年9月master
而家失曬預算 都唔知點plan好
批ecopr 前都係計一半
其他所以移民program 都可以申請bridging owp
但Stream Ab 真係冇bridging owp
如果你真心認為processing 階段owp 到期就deport你既,咁你到時自己買定機票早啲返香港啦
可以轉visitor
但變左要燒住錢等
邊度有話冇得bridge?
本身express entry 有幾快?
家和一早問過ircc
Stream ab 都冇得申請bowp
Even 你去申請bridging owp 個網都冇講
但之後會唔會加就唔知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞