多倫多生活討論區 79

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我行外人, 呢個國家係萬稅國+萬license國, 乜柒都license
所以我寧願走入it算, it有嘅係全球認證
溝條女就得,迫自己講
我學校呢邊好多人學massage therapy,唔少都係1st degree畢業就黎,有d high school畢業就入讀

我就咁睇佢地考到rmt之後人工都唔差

但留意呢度massage therapy係好認真,要學埋pathology / anatomy / physiology etc., 好多同學term 1 肥anatomy就quit 左
你要讀完massage therapy diploma再去cmto考試(通常學校會幫你登記你係eligible考生,然後你自己去報名)

Ontario考到之後,你可以去其他省份例如BC convert牌並係當地做RMT,但係留意唔係個個省份都有rmt呢d 協會
Same for USA
室內有啲地方仲衰過室外
冷氣冇料到
今日卒之熱到會出汗...
其實會唔會係香港人先係怪嗰個
全年365日都要坐室內涼冷氣
exact7ly
室內仲熱, 其實室內係唔係無開冷氣,
係室外有風反而仲好D
依邊做massage therapist好撚認真
又要讀書又要實習好似仲要考牌
人工仲要好撚高,同ot/pt差不多價,但後者要master學歷,MT只係diploma
同洗牙師一樣係少數diploma學歷但有機會搵到6位數既工種
所以佢地唔似香港咁,求奇一個呀叔呀嬸都做到
洗牙要讀啲嘢都唔容易仲要搵人練先grad度 冇fd幫手都難搵到腳
係唔易架,同人體有關既都唔易
不過唔知依d課程收唔收外國學生
聯邦/省/市幾個黨都唔會解決到生活成本同房屋問題,所以將來做到citizen都冇興趣投票
飯煲有好多種架喎,最基本同多功能的唔同價size 不同價錢又唔同

一般你可以上Walmart 、Amazon 夾下價再唔係google

樓主你就咁講會比人屌伸手架
不如討論下喺邊度買仲好
因為唔係周街都有得賣 尤其香港人熟悉嘅牌子
以前華超都多見 但近年好似少咗擺出嚟咁
我用緊嗰部就喺Forum 豐林買 華人電器舖
呢到d電飯煲可以垃圾到煲焦晒d飯
係香港一般價位廢極都唔會咁垃圾
好想係日馬買個但驚電壓個類
唔係就等tnt blackfriday
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞