多倫多生活討論區 79

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
404依家已經好多車
點會冇姐一年揸兩萬五千公里都平過你喺多倫多買detached
之前問過間大陸人開美甲店
如果由零開始咩都唔識
就收做學徒
我要俾按金佢「學嘢」
年半後仲有做落去先可以拎返
期間無錢收
另一間好小小唔洗俾返錢佢
但一樣學徒無錢收
直到佢覺得你可以收客為止
(聽講越南人開嘅都差唔多條件)

所以除非你有做開
如果都係啱啱開始學
要有心理準備由學徒開始
係香港無工業先土木獨大姐
其他國家不嬲機械電子軟件有前景
呢邊感覺都多人做甲
但佢哋鍾意做extension
同埋你都要諗歐美風啱唔啱自己
如果你唔鍾意又冇嗰種美感sense
會好難做
所以點樣理解市價租畀refugee都係冇用
市價一件事, 呢班友何來搵到工我都未喎
Like many others, I kinda regret voting for this idiot. Everything she said prior to her election was promising, everything after it has just been ridiculous.

Hopefully this is the only dumbass statement she releases, I still have hope that she will do some good, but holy shit… is she disregarding the potentially MASSIVE safety concern of this statement?
有冇Ching喺呢邊箍牙?有冇推薦 northyork downtown markham scarborough都得
所以你話唔起Bradford Bypass點得
你有冇見過難民job fair?
越住越北
有rent control仲要叫業主低價租岀去
廢咗呢啲on9 policy先啦

oh it's NDP no wonder why
Rent control係省政府
總之好明顯,有得揀邊到住既話,好多人都唔選擇多倫多啦。

打開地圖, 多倫多以東,西,北已經發展得好好。我幾十年前已經頂唔順DT,搬咗上Scarborough.嗰陣Markham, Richmond Hill四房獨立屋都係廿萬樓下。依家既Auroa,Newarket咪好似嗰陣既Markham,Richmond Hill 咁囉。我估計廿年內,Barrie 同以南一帶直落到Richmond Hill/Markham將會旺到飛起。
但係STOUFFVILLE NEWMARKET都已經好撚貴
唔驚 呢度大把人係讀dip駁翻上去
仲有一堆比人踢出校 讀college再翻去
check返每間大學admission requirement就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞