多倫多生活討論區 79

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我去Costco買 一嚿水左右
用象印
basmati永遠唔燶好似係
instant pot 會痴底
一定買日本電飯煲 under$100夠做
其實都幾撚癲
讀3年仲要8成都係同MT有關
反而大學4年有一半係d on9通識/非major相關
我讀咗三年college, 只有三個課程 out of 5x真係通識/唔關事/閒嘢
飯煲有咩款式可言
你唔係用IH鍋 日本製果啲款款都差唔多
IH唔係最基本架咩?
而家有壓力嘅都好普遍
香港3千蚊只算入門級
cheap嗰啲邊食得落肚架 啲飯咁乾
你唔好買雜牌玻璃蓋嗰啲就得
買返pan記/象印/虎牌唔會出事嘅
失望位係咩?
有樣野想問問
而家住緊condo
收到張utilities bill
見到有cool thermal charge
condo 係用中央冷氣
乜唔係淨係俾fan coil 既用電錢咋咩
有冇巴打絲打指教下
https://www.enercare.ca/sites/default/files/assets/library/pdfs/understanding-your-bill_multi-commodity_june-2016.pdf

Thermal Usage is the cost of supplying and delivering
thermal energy to heat or cool your home or business.
Your bill may show a heating charge or cooling charge,
or both, depending on the usage in the month.
我用緊
兩舊幾水
share過
黎到第一個星期係大多百買左個pan記
好垃圾 煲焦
咁即係都要交暖氣費同冷氣費
總之就要俾啦
Delivery cost d 朋友?
用牙簽撩下,我之前都係咁樣之後撩咗勁大堆塵出嚟就冇事
分開列出啫 你冇蝕嘅
幾錢一個月?
萬字夾/縫紉針仲好
有啲塵真係卡到好實
dollarama 1.25 toothpick
我電話即刻玉莖重生左
可以再戰兩年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞