Lego 討論區 (4)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
無知新手一問

點解我見有啲lego會有啡盒嘅

啡盒先係全新?
我諗住去yahoo買盒lego,佢寫住全新,但冇啡盒,會唔會唔係全新?

求解,謝謝各位

師兄你好 啡盒係for 大set運既時候保護作用,全新or not 既定義(new and sealed) 最重要是睇盒的膠貼seal, 無斷無重貼etc 啡盒係extra,純保養會好d,但無啡盒都係全新只要無開齊seal。

利申:賣左十幾lego

十幾年*

巴打你開實鋪定網上賣
有冇u wing賣
大家多數去邊買?現時點勁多間,好驚撞著黑店

暫時係y拍買咗幾盒,睇住啲評分有安全感啲

用家角度最多同價最貼市係ebay同bricklink ,y拍有時幾水魚價 ,amazon 一般價位較高
利申:賣開

y拍亦都有啲好撚柒平
仲平過ins

用家角度最多同價最貼市係ebay同bricklink ,y拍有時幾水魚價 ,amazon 一般價位較高

ebay我有時見唔送香港

要聽日先去到

琴日執到盒$270嘅75153

邊檔

係1樓後生仔的
但好似得返一盒
btw rogue one wave 1今年內retire 唔明點解賣得唔好

師兄因為wave1 兩隻大set (uwing同shuttle) 設計極麻麻,抵屌既得隻ATST 比盡計埋tie striker,其他rip。同埋好多時都要retire左1-2年先開始起價

rogue one 仲有盒y wing㗎
網上評價都話佢靚過舊個部

btw rogue one 冇jedi已經注定死亡

Y wing係wave 2
見jangbricks評得隻shuttle都okay喎 點都好過kylo ren ep7個隻
我覺得Rogue one最過癮係啲人仔

rogue one 隻shuttle 比盡叫ok 但 kylo果隻直就真係

rogue one我只係買左呢隻同收左男女主人仔

ebay我有時見唔送香港

ebay買過平野

rogue one入左呢2隻人仔only

新SW SETS我覺得可以等一下先

話咁快又11月了....仲有一個月就又上新SW
今日去INS睇下SW SETS先

要聽日先去到

我個日行完冇買野呀 fun house行貨來貨真係快好多

要聽日先去到

邊檔

係1樓後生仔的
但好似得返一盒
btw rogue one wave 1今年內retire 唔明點解賣得唔好

師兄因為wave1 兩隻大set (uwing同shuttle) 設計極麻麻,抵屌既得隻ATST 比盡計埋tie striker,其他rip。同埋好多時都要retire左1-2年先開始起價

75172 ywing 抵屌唔錯

各位師兄點force awaken set?

我自己按:設計/保值能力/人仔/創新度/可玩性

個人:bb8>>bomber/tie>destroyer>atm6>>transporter>>>>heavy walker(超樣衰 )

我買lego得一個原則

就係我自己鍾意個set

邊檔

係1樓後生仔的
但好似得返一盒

見jangbricks評得隻shuttle都okay喎 點都好過kylo ren ep7個隻

rogue one 隻shuttle 比盡叫ok 但 kylo果隻直就真係

邊度買

係1樓後生仔的
但好似得返一盒

邊度買

好似係fb lego group到收

人仔ins散買好貴
Oh....原來買盒野,應該係kenson到買

有冇師兄砌過Star Destroyer ?

想買75190 但個款好似冇之前嘅Star Destroyer咁靚
但舊款嘅又好貴

this one?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞