肛門瘻管

918 回覆
192 Like 18 Dislike
睇字都有小小腳軟
你做咩唔否認
快d去睇
屬於外科
到痛先睇你就好似上邊d巴打咁慘

完全明好似到依家搞咗3-4年仲未做到手術 搞搞下個窿都冇埋
復發咗幾多次
試過 人生最痛經歷
當年睇專科 醫生當晚就book咗去法國醫院切
Sick leave 咗1個月
每次洗傷口都係地獄
四個字否定聖經指人係創造出黎︰肛門瘻管
好多年之前生左次

如果無估錯
我係因為食左唔新鮮嘅刺身
又屙又嘔咁樣幾日 應該咁樣整爆肛 肛門個肛
之後睇街邊d私家醫生話有個傷口係肛門附近
叫我塞粒野落去
搞左排唔掂 去搵保險agent搞(由開頭搵醫生 到最後洗完傷口 前後用左13萬 好彩全數保險賠)叫佢幫手搵醫生
係診所做小手術放左2次濃都搞唔掂
後尾先知原來係瘻管
果期直頭痛到想自殺 行步路慢到仆街 落巴士都痛到想死 坐又坐唔到 訓教一定要打則身 仲要有班撚樣係到笑我生痔瘡

後尾入左私家醫院 全身麻醉去切咗佢

跟住洗左半年傷口 風雨不改咁去洗
仲記得頭2次洗傷口痛到要打嗎啡先搞得掂
醫生會用類似紗病嘅野 卷左一條野放入切左瘻管個窿

目的係怕出面傷口埋左口 入面個仲未埋口 會搞到復發
咁做就可以等入面埋左口先

最重要係做完手術洗傷口果期保持衛生 我果期次次想屙屎 一係死忍番屋企(但醫生話 做完手術 因為切左部分肌肉 忍屎能力會跌左)
一係就去時鐘酒店開房屙屎 再用水去沖乾淨

祝樓上咁多位巴打絲打早日康復/唔好中e個病
睇政府,每日去洗傷口之前,要親手扯返傷口入面條紗布,有時表面傷口乾咗黐住紗布,痛住咁慢慢扯,個種痛食咗止痛藥都減輕唔到,之後洗完傷口護士又塞條新嘅入傷口,前後好似洗咗一個月,仲要慢慢行路都會痛,個時真係情緒崩潰
食咩都無用,唯一好返嘅只有做手術
嗰種痛真係呢一世都記得,嗰陣時日日都要洗傷口,心諗最多每日就係洗一次,但係好唔好彩便秘,一日屙三至四次,每次屙完都要經歷一次,真係想一了百了,洗到冇咗靈魂。

到而家六七年到,好彩冇再復發,但係證實咗原來我係有克隆氏症,呢個都係導致我會有上述個病嘅原因之一
護士長:邊個喺醫院劏豬呀?
每個月一次, 3年後就無再復發了
無, 有時自己用針吉穿佢, 有時D血谷到自己爆, 唔理佢3年就好返晒了.
早2個月我都有粒咁野
咁岩o個排痔瘡痛到仆街
去睇專科好彩冇事
話有小小細菌感染 搽咗d野 最後冇事 嚇到仆街
同上面巴打一樣 有粒腫腫地既野 幾肯定唔係痔瘡
又要流晒膿 又痕
嚇到當晚就搵專科第二日去睇
btw 淨係流膿同埋行到仆街已經好辛苦
做完手術起碼2-3個月先完全埋口
So far過咗一年無翻發
但做完手術個排慘到爆
隔幾個鐘就要換紗布
我個陣都有用m巾
紗布上面唧埋傷口藥膏之後痴落傷口度
外加一塊m巾廢事啲組織液滲出黎
個排終於明白女人嚟m係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞