有冇人試過生肛門瘺管

258 回覆
3 Like 1 Dislike
下禮拜要做手術
好怕有後遺症
做左之後括約肌係咪會傷左易瀨屎
睇怕你下半生都要攬片
咩事咁大鑊
點解會有?
當初係點發現
點解會有?
當初係點發現

菊花旁邊有粒野會係咁流膿同分泌物
醫生話係細菌感染
介唔介意講得detail啲
即係睇咩醫生 佢點check 要幾耐先好返等等

巴打你都有?
我係家庭醫生轉介去睇專科醫生
我下禮拜先做手術 我諗要一個月左右先好翻

巴打你都有?

唔確定係咪瘺管
菊花同尾龍骨中間feel到有粒野
有時會痛同有血

巴打你都有?

唔確定係咪瘺管
有時會痛同有血

快d去check下 我都係痛左成個月先睇專科
細個生過,20年前度
手術完要坐一個月水泡
傷口埋左之後同平常冇乜分別
細個生過,20年前度
手術完要坐一個月水泡
傷口埋左之後同平常冇乜分別

巴打係咪做綁線手術?
咁宜家忍屎個d係咪都冇問題
復發幾率大唔大
你係邊間醫院做 邊個醫生做
總共洗費幾多
咁如果d屎太大太硬
將來會唔會撐傷d括約肌又復發

巴打你都有?

唔確定係咪瘺管
有時會痛同有血

拖左幾年是咪玩撚完

巴打你都有?

唔確定係咪瘺管
有時會痛同有血

拖左幾年是咪玩撚完

咁有冇其他分泌物出
你呢類似痔瘡姐....
下禮拜要做手術
好怕有後遺症

醫生手勢好就唔好傷到括約肌
公院定私院做?粒野近唔近肛門口?
做就唔大問題,做完先係開始
之後果一個月洗傷口先係打大佬
發生的原因

當醫師告知是肛門膿瘍或廔管時,病患總會自認為平時很注重肛門的衛生,這是如何造成的?以前常常因為肛門局部的衛生習慣不好,才會導致肛門發炎或肛門廔管。但是現在門診時發現肛廔的病患往往太愛乾淨,排便後用衛生紙反覆擦拭,久而久之連肛門內的腺窩受傷而不自覺。因為肛門腺窩的開口是朝內,所以長期使用軟便劑的人糞便比較稀軟也比較容易滲入腺窩而發炎。當然有些人接受肛門手術後傷口發炎也會引起肛門廔管的。所以適當適當及適量的肛門衛生,避免過度擦拭和避免使用軟便劑是很重要的。

係咪成日炆得太大力呀?
下禮拜要做手術
好怕有後遺症

認真洗傷口先係大腦
成日幫呢D妙齡男仔洗傷口
樓主,拖左好長時間?

http://www.oocities.org/tangisdn/Document/Fistula.htm
愈快做愈好....
下禮拜要做手術
好怕有後遺症

私院
林哲玄醫生 下禮拜二係法國醫院做
係咪要住院幾日 但下禮拜project功課week好忙
發生的原因

當醫師告知是肛門膿瘍或廔管時,病患總會自認為平時很注重肛門的衛生,這是如何造成的?以前常常因為肛門局部的衛生習慣不好,才會導致肛門發炎或肛門廔管。但是現在門診時發現肛廔的病患往往太愛乾淨,排便後用衛生紙反覆擦拭,久而久之連肛門內的腺窩受傷而不自覺。因為肛門腺窩的開口是朝內,所以長期使用軟便劑的人糞便比較稀軟也比較容易滲入腺窩而發炎。當然有些人接受肛門手術後傷口發炎也會引起肛門廔管的。所以適當適當及適量的肛門衛生,避免過度擦拭和避免使用軟便劑是很重要的。

係咪成日炆得太大力呀?

唔係喎 反而係我每次都等到翻屋企先屙 然後每次屙完都直接用花灑沖水唔炆
下禮拜要做手術
好怕有後遺症

認真洗傷口先係大腦
成日幫呢D妙齡男仔洗傷口

好痛架? 係點樣架
我上年割過包皮都要日日洗傷口 算係有d經驗
但patpat位好似好難洗
樓主,拖左好長時間?

http://www.oocities.org/tangisdn/Document/Fistula.htm
愈快做愈好....

由屎忽痛開始到宜家一個月。。
下禮拜要做手術
好怕有後遺症

私院
林哲玄醫生 下禮拜二係法國醫院做
粒野係肛門口九點鐘位置 近
係咪要住院幾日 但下禮拜project功課week好忙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞