肛門瘻管

918 回覆
192 Like 18 Dislike
我九月一號先入瑪嘉烈肛門膿腫 放膿捱左一刀個傷口2cm
到依家都未完全好返。爆左兩次 今日第三次 岩岩洗完傷口。 爆嘅傷口一次比一次細 今個月26號覆診。好撚驚你哋所講嘅瘻管
香港 fb問緊價錢 我寧願過台灣試呢兩間
你哋係有咩徵狀
我見之前有巴打話坐又坐唔到,又唔可以平瞓
有啲仲話發埋燒
但呢啲我都無
肛裂撚路過
肛門膿腫開頭有少少痛。過兩日痛感愈來愈勁。我平瞓屎忽肌肉會自動收縮 之後會痛醒。初初以為生痔瘡 之後去睇外科診所醫生 話肛門附近有粒1cm 瘡 開一星期抗生素食住先 加藥膏睇吓消唔消到 佢間野放膿+流管就收三千 但唔夠2日就自動爆左。去急症室即上外科病房等手術 成個放腫手術唔使15分鐘 但個手術醫生話睇唔到有瘻管

咁你返工點
同放咗幾多日假
同埋係咪真係要睇醫生先知係痔瘡定瘻管
放咗一星期左右。我個傷口比較細 所以就算開頭幾日都唔覺得痛 只係去廁所比較煩 一定有D大便係傷口護貼上面。所以放工返屋企食完飯之後就大便。夜晚再走去洗傷口 我兩星期左右 姑娘話好返唔使洗 但10日傷口爆開0.5cm 三 四日後好返。又過多10日左右。又爆開 前兩個傷口細過0.1cm。今晚好似又爆多個傷口大約都係0.1cm左右 但今日個傷口之前有D黑色瘀血係入面 今晚爆開反而清曬出嚟
好似好漫長同痛苦咁
睇完個post 上面班巴打。好多都係肛門膿腫之後就生瘻管 我唔怕開刀 最怕傷到個括約肌 有機會大便失禁 所以先來門下 有冇知台灣間兩間中醫掂唔掂
差啲以為係印狗爆屎眼
方健儀都做過
嗰陣佢篇文話都驚呢樣
之後佢做健康節目問過個醫生
就話括約肌有六組,就算少其中一個都仲有其他把關
但手術始終有風險點都會驚
割包皮都驚割埋條撚
米爆拉
但有護士玩你屎眼
男護士
仲有醫生幫你探肛添
但男人黎
我唔知上一世人做咗咩好事,俾2個靚女醫生,同一個靚女護士插過我屎眼。
如果你做文職的話,試下叫公司set個企位畀你?
我公司都有同事用企位,佢哋冇病但只係坐得多條腰攰。
要有升降枱先得
做呢啲手術醫生多數開幾多日假
做完手術就唔痛啦
講笑,應該係痛少好多
坐就點都得,係屙屎痛啲啫
同埋病假最少都半個月起跳
訓到好為止
我公司嗰隻係升降“架”
個架上面放keyboard同有位畀你用mouse
但張枱要夠實淨先得
做運動驚唔驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞