肛門瘻管

918 回覆
192 Like 18 Dislike
你而家情況係點先, 仲有冇流野
冇就睇定d先囉
有呀
就係一路有流緊野
外面流野出來個位KEEP 住都係少痛/撳先痛
但入面照左有管個位就冇痛
其實個MRI 片唔洗學過醫都見到好大舊野
都唔是信唔信既問題
係米公立醫院做手勢唔好
仲有流即係佢根本仲有內外口, 唔明佢之前幫你做手術係做左d咩
你排政府咪1樣同你開刀, 仲要排到2046
上面我提果隻手術, 你鍾意就search下, 唔信就當我冇講過, 我都係想同路人快d好返, 多條路救到人積下德
應該唔關事, 睇佢描述根本就冇做過瘻管手術, 只係放膿, 淨係放膿唔搞瘻管梗係keep住出事啦
正常私家 1個月都得,我放咗7日就開工
返工無得屙屎點搞
我睇私家專科,都arm arm確診左,照完MRI個醫生話係複雜廔

但係未有外口之前應該係有膿腫個醫生當左係血栓痔,穿左之後先話我有廔管,搞到我宜家完全唔夠膽搵佢做手術,因為驚返發加失禁

其實係咪可以唔理佢一年半載,因為年底要過美國大半年,唔想cancel個trip
點解呢個topic得閒無事就浮返上嚟架
係咪姓張?
死拉我呢排都係屙
咁其實係咪唔理 但係拖到最後都係要做?
中咗
係咪成日食 酸 辣 臭?攪成咁
個人覺得似係抆屎抆得太大力/啲屎太硬痾到整損咗個屎眼再有細菌感染就發膿
我仲覆緊診
唔想自爆
你可以冇瘻管,但有肛門膿腫
平時唔肚屙佢都唔發炎,一屙就黎料,不過就未流屎水咁誇張
宜家決定博一鋪過美國返到香港先做
唔知你點得出衣個結論
不過有perianal abscess唔盡快處理的確係約有四至五成機會演變成fistula ,但都唔係講緊幾日,星期,因為人有正常抵抗力。
另外做完手術傷口埋得唔好都有另外三成機會到變
所以唔明點解上面會有人幾個月半年都唔處理,唔理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞