肛門瘻管

918 回覆
192 Like 18 Dislike
偏偏選中我
屎眼邊腫痛, 照左個MRI, 發現有條括約肌間管道同空間, 但冇穿出表皮, 所以叫仲未算瘻管, 但應該遲早會穿, 醫生話係簡單低位型, 未穿可以唔做住叫我食住藥先

有冇巴打係類似情況? 唔穿唔做手術食藥有冇機會好番? 冇既有冇醫生可以做到手術
有舊野銀住銀住好唔開心
唔好玩咁多C眼啦
有錢私家做咗佢,無錢我睇政府即日安排做手術,我心諗有咩咁大件事?人地做手術排到仆街,我就即日做?

全身麻醉做,做完個傷口唔會連針,不停好好又爆,爆完又好又爆,3年後先完全好返晒

洗傷口係痛到仆街
聽落係最撚痛苦既病黎
有個親戚就算做左手術
因為要柯屎所以傷口長期埋唔到口 一直輪迴係感染同埋口之間
已經過左成年 要一直覆診但無野可以做到 你期望佢唔好惡化啦 唔知幾多年先會好
估撚到實有呢d comment
你睇政府果陣好嚴重?
好少聽可以即日做手術
我睇左好多呢d 文
發現台灣反而仲多醫呢個病既資料
香港好似冇乜
朋友有,發作過次,最後選擇做手術,一了百了。
依家我唔算好嚴重已經好痛苦
想像唔到做完手術會點
好似係坐又坐唔到訓又訓唔到
咁點番工
有一排擦屁屁太大力
肛明附近有類大瘡
好驚係肛門瘻管
好在自己爆膿無事

自此之後,擦屁屁唔會大力
同埋最後用濕紙巾清潔

大家可以參考下
朋友就係,係台灣做。
我都好奇如果爆左表皮吱左冇咁腫可唔可以自己好番
但我依家冇傷口冇得吱
吓咁佢係台灣訓左幾耐?
屌!講講下我都好似有?果個位置(通常右邊)又未到菊花位,菊花外圍有肉地開始黑黑地色範圍.....
通常食完辣野或放假坐得多就黎料,又痕又腫,又唔係基佬............
呢個post好痛
其實我未病發之前冇咩徵狀
完全唔知幾時開始
啲屎儲得咁上下又再發炎 不停loop
醫生都係咁講
所以除左做手術切開佢之外冇得斷尾
幾年前某日開始柯屎有困難,比平時更用力先柯到
沖涼洗屎眼摸到腫腫地,但都冇理佢
過左兩日發燒,下肢無力,睇診所,醫生檢查完屎眼開左抗生素,診所醫生話如果到夜晚仲痛/冇退燒就要睇急診,到夜晚愈來痛去左睇急症、分流左我去緊急立即上病房,醫生話如果屎眼個腫塊有膿就要做手術,佢同姑娘合力捉住我,用一支大針筒冇麻醉情況下一野吉落去腫塊到: 嘩 好多膿! 凌晨就推左去做手術
之後因為怕痛洗左幾次傷口就冇再去,導致表皮埋口,入面仲有瘻管,呢幾年keep住每日都有膿/黏液流出,間唔中又谷出一個腫塊自爆,好似爆瘡咁。前年再係公立做多次手術先斷尾
發炎果陣痛過做完手術 最痛係洗傷口 得閒做咗佢啦 好困擾
睇字都覺得好撚恐怖
做就一定做嫁啦
但係上次搵果個醫生冇信心比佢做
依家想搵第2個
最近發現有 1.5 cm 深
仲未發炎 下星期做手術
驚緊手術後點洗傷口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞