肛門瘻管

918 回覆
192 Like 18 Dislike
日日洗尿眼,頭兩三個禮拜痾尿痛到仆街
朱大腸?
我都search到呢個
但其實我都係想問番邊間醫院/醫生有微創做法
3年
手術後第一次換藥
個醫生起換藥前同我講左30秒野(大概講術後有咩要注意之類)
佢同我講完我答OK之後佢幫我換藥
換完藥我完全唔記得哂個醫生同我講過乜野

人生第一次體驗到咩叫 失憶
從此全層護士姐姐都識得你
果啲微創好大可能復發,香港應該冇乜醫生會做
好慘
我Search到既通常都係台灣先有呢d option
有時係香港好似冇乜醫療選擇咁...
補充多少少

通常玩到微創或新治療方法果啲,係做過肛瘻切開術幾次都搞唔掂先會諗。一係就條瘻管係好高位,切完會傷到好多括約肌,唯有考慮其他二線既治療方法(例如激光,用填充料塞住條管)
毒龍
過來人 洗傷口痛到仆街
最大得著係比靚女護士幫我剃鳩毛同屎眼毛
個傷口一埋口,就會充血,然後爆,Loop咗3年
護士長入嚟睇吓咩事,然後同我解釋呢一種傷口必須插入去洗,叫我忍忍。

然後個靚女護士一邊洗一邊同我講嘢想分我心,我話你講咩都無用架啦
擦乜撚嘢屁屁
之前一年內反反覆覆生瘡 疴唔到屎 坐住又痛
有幾次生濃瘡 次次個醫生整啲濃出黎都痛到仆街
嗰陣翻緊學仲比個fd千年殺
睇過十次普通診所都係食抗生素消炎藥
但後面發覺唔對路 走去照一照
仆街 真係瘺管
好彩唔嚴重,但手術之後洗傷口極麻煩
私院做MRI?
私人醫療MRI一皮內既事
照左先拎份報告再去搵醫生應該幾方便
醫生有冇用手指探肛?
過來人
肛門旁邊有瘻管
佢係入面含膿 出面睇唔到 只係識痛
去左睇私家 做個小手術割番d膿出黎
但係佢要等佢自己生番埋塊肉
最後冇生 要再入院做多個手術 直接切開佢等佢成塊生
手術冇乜野 係手術後去洗傷口最撚痛苦
私人專科醫生
做檢查連MRI1萬左右
咁有冇開藥你食住先?
因為驚再拖的話有機會細菌入血,然後敗血病

利申:試過

反反覆覆開左幾刀,然後要日日洗傷口痛到仆街,每次都要pack gauze落去個傷口到,如果唔食定止痛藥先去洗會好撚想死
我覺得係因為公院冇得揀醫生結果都係求鳩其
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞