腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
如果有4TB 就更好了
香港 如果買 gen 3 1TB 有咩model 抵買?
SN850X 1TB 60鎂
咁買個20Gbps 嘅Nvme ssd 盒咪差唔多
咁貴
TB4 chip好似解開data lanes去大概28Gbps,當然仲仍然同40Gbps有距離
響USB4 chip未成熟之前,Mac機外插data lanes係突破唔到呢個數
靚嘅p31仲貴過gen4
lm
想問係咪跟#1買就得
想買黎放相
想請教各位巴打想upgrade部notebook
部嘢淨係support gen3 ssd同埋得一個slot
如果想要4tb有dram嘅話應該揀邊隻好
Sn850x
行唔晒全速姐?
so sad 仲以為可以超級快
唔知等多幾個月2/4tb會跌到咩價位
塊板m2 slot用晒
想再加, 係咪淘綠聯d pcie m2 卡?
定有其他介紹?
Miss咗前幾日sn850x特價 又要等
SSD有啲乜野tool可以做test?
隻新sn850x好似怪怪地,裝到唔到windows , 想用Linux live cd 入去test 下條野有無問題,試過smartctl 果啲淨係睇到data
我買咗呢張PCIEx16 to m.2既卡
暫時都正常
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.76052e8dDd0aG6&
id=592517823704&_u=hfolu3tc69b
唔該巴打
而家仲要差唔多3000
可能買條2tb用住先
裝唔到window lol
建議7日內去返鋪頭換
WD_BLACK 4TB SN850X NVMe Internal Gaming SSD Solid State Drive - Gen4 PCIe, M.2 2280, Up to 7,300 MB/s - WDS400T2X0E https://a.co/d/6MtgIPv
買兩條2tb
想問下1T 有無咩介紹? 因為都係裝少少game同software, 所以加一條1T對我嚟講都夠用。(本身嗰條得256GB)
頭po 介紹WD SN850X係2T, 我上網搵過佢有1T嘅version。係咪1T都可以去馬? thx
我會建議買多好過買少
插槽有限,唔夠先加會好煩

咁如果你真係用好少,1T都可以嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞