腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
點睇kc3000?
0E仲未搞掂?
D人話upgrade firmware只係mark 0E唔係0E, 唔係真fix, 之後不了
嘩咁樣真係唔掂喎
大牌子又信得過即係得返WD, Crucial, Seagate, Kingston?
WD幾好
WD 都唔掂就冇乜邊假係掂
而家感覺得sn850x同p44 pro 穩陣
SN850X 2TB加晒價
SN850X 2TB $114.99
隻4TB仍然 $229.99
睇樣仲有好多貨/仲有得落
SN850X 2TB冇免運
P41同P44pro 係咪同一樣野
sk hynix p41 platinum 同solidium p44 pro係一樣
呢兩隻好唔好?見後者好似係intel嘅?

美光的話 t500 t700 p5 plus都差唔多?其實想買比華碩12bay個m2 nas 用,而家慢慢儲緊貨,大家會建議買返舊一代平啲嘅定都係買最新一代好,反正大家都用唔晒啲速度

同埋想問下senate firecuda喺市場度咩定位黎,個價特別貴嘅,sn850x上面都有人講2xx鎂就有,firecuda 530仲要差唔多400

上一次買都幾年前,以前淨係買過 三叔 美光 wd seagate ,而家見三叔好似隻隻都有問題?仆街上個月有信用卡promo仲買多兩條970
兩個都係sk hynix
原本就intel intel唔玩nand業務 賣左比sk hynix
改個名叫solidium

用唔晒速度就你諗你
fire cuda sn850x gigabyte msi 一撚樣
唔係長江nand 支那controller 就得
samsung不了 0e
依家BF啲SSD開始減價,心大心細唔知揀邊隻好
SN850X 4TB US229.99
SN850X 2TB US114.99
SAMSUNG T7 2TB US99.99
Crucial T500 2TB US101.99
我都買左呢個package citi -35
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞