腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
我用緊sandisk extreme portable(大規模有問題)
15pro 可以直接output prores 4k60fps唔lag

samsung T5睇個spec都ok
不過我未用過
講緊邊隻
T500真係俾人買爆倉
我之前落咗一條2TB要去到明年一月底先至到
我都想買隻外置俾Mac book當data disc,
見 x9 Pro 做緊唔洗90美,但見冇咩人提,係咪有咩災情?

T7 Shield 去返120美同香港買差唔幾
早兩日送到, 用緊好爽
+1,已經重裝windows用緊
7300 $780 好似
得咁嘅速大把選擇,2TB又唔係最大,平好正常
大家點解唔睇下日森,扣埋稅仲直送平過淘寶(唔計傷11D補貼價)

日森DRAMless 2T/4T 7000MB/s只賣緊$612/$1185(雖然都係大陸山寨出,專賣去日森的品牌)
裝game真係是撚但平就算,Save都係cloud backup,有事都係再download過就得

甚至5000 MB/s都夠用
DRAM更加無幫助,又唔係日寫夜寫,只係裝game果下先有寫入,而且大量的連續寫入根本有DRAM等如無DRAM
依家先知T700 2TB 做緊USD215
不過咩spec先用得盡Gen 5
講左十幾萬次
自己上面睇
我都諗緊要唔要dram
不過差1百幾十就升埋上去

開好多vm 真係會打爆ssd 停晒機
道理大家都明,但係就係唔想買呢啲奇怪牌子ssd
steam特價加最近既學術片,已經用咗300gb,而且我仲有幾隻game想買
原本條2tb仲剩800gb,1tb hdd都用爆
果然唔夠用
留意咗你好耐
剩係識推人去悠X買Gigabyte 7300
咁要非長江既dram gen 4tb, 都係sn850x , kc3000, 990
pro之類,再落一級除咗giga,可以推crucial,msi?
邊度平我咪推你地去買
油2 giga 849
終端 台灣蛇蛇 799
唔鍾意就自己amazon
無人迫你

最起碼無推你去買adata acer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞