腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
15.36T 有冇制裁盤?
99.99999%用到
穩陣就update埋最新BIOS
俾一日半日research吓已經夠料自己砌NVMe + 盒,效能好過現成又平好多
有個hdd 時不時入win話要chkdsk,係咪就死? check SMART 又話無事

以前都還好 自從7月當佢做 dual os兩邊hd 之外既第三個hd (ntfs) 當share file用之後
就好多問題

試過chkdsk行完之後唔見左最新幾日既files
本來以為係呢個問題 https://askubuntu.com/questions/90461/files-written-in-ubuntu-disappear-in-windows

點知明明呢幾日只開windows 到今日開一d folder又話corrupt左要行chkdsk, 之後先得返
用HDDScan掃一次啦
而家 2TB 裝OS 用邊隻最抵屌
請問nas hdd 係咪amazon 買平
淘寶
本身想買Lexar 4TB
制裁盤又幾抵玩喎
平得果少少去海鮮舫算喇
gm7 2tb or msi m470 2tb

以上呢兩隻邊隻好啲? 好似無乜人講msi m470 呢款?
如果唔care長江嘅話
雷克沙 ARES 4T 淘寶賣1199
我淨係想4t每t跌到同2t一樣
618嗰時見過GM7 9XX人仔
想買隻外置盒俾條Crucial P5 Plus 用

想請問300蚊咁上下有無推介?

唔該
PS5用GM7000有無伏? 先謝
加價了,我的999 4tb
淘寶買左個10G外置盒連usb hub
149人仔

幾時會有big sales
gm7000 定 sn850x好d?
呢兩個比就一定SN850X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞