腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
台灣朋友推薦我用再生龍
我都係用緊呢2隻
想問邊隻用黎裝windows同game好?
係咪game放SN850 game放970 evo plus比較好?
即係咩
我會system用條廢啲嘅ssd
https://clonezilla.nchc.org.tw/intro/
台灣政府機構整既
而家sn850x最新幾多?
唔見有,黑豹果隻 無dram, 定geil p3a?
想請教下,如果想搵兩條做nas cache嘅話應該買邊款
nas cache 好似冇乜用,分別唔大
大檔案讀寫嘅話正常係冇乜分別 , 但係讀細檔案嘅話有SSD caching 會明顯有用好多 , 尤其是如果有玩iSCSI target 落virtual disk比host用

至於揀邊隻嘅話 , 平平地中階嗰啲NVMe ( SN750)都已經夠做 .
識用好好用
想買條平平哋SSD插外置盒
MSI M317好啲定Adata Legend710好啲?
收到唔該師兄
gigabyte 7300
2tb 799
即刻跛
2tb $983
MSI 都跟埋$799,都係phison controller 但少咗條Heat Sink

好過NODATA同支那品牌多多聲
gigabyte SSD到宜家都無大問題
反而SAMSUNG 980 Pro 就出事
長江你地都用得落

即刻跛算什麼
前排先899 咁快上返
m480play 慢過pro 貴過佢
呃人地ps5認證

連msi都799
遲早全部wd solidium 都799
長江野 599
屌 我死左隻adata 3年貨仔
同我個朋友一樣,三年幾貨仔就收皮

我朋友差啲買咗腥鬆,我叫佢買WD
裝agame用sata 有無推薦,我見amazon有啲好平,例如silicon power個d得唔得 冇晒m2 slot了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞