腦場2TB SSD 跌到去$899 (4)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
TB4 ext. case 有冇邊隻推介?
同問iPhone 15 pro 有無靚case 推介?
一定係裸機啦,同裸女一樣咁吸引
Sorry 講得唔好,Ssd case
求其搵隻10Gbps type-C盒仲好
太勁嗰d會chur太高watt,iPhone推唔到
你要慳電多於速度,所以係三星T7好過自己砌
想問下各位巴打如果想幫gaming laptop加SSD有咩推薦
如果用m.2,邊隻冇咁熱,冇咁食電?
google咗,睇ssd spec唔見有講食幾多電
淨見到samsung 有寫,但990pro 5.5w, 970ep 6w
唔該巴打先
因為我想平,已經買咗個10G盒仔
iPhone 15 pro淨係俾到4.5W電架咋
你仲未計個enclosure controller都要用少少
慳電 sk hynix p31啦 ,但 3.0 嚟,pcie 4.0 睇techpowerup 實測要2w read /3. 幾W write
P31 1w read 2W write 左右

Wd Sn580 好似都食得少電,但行 gen3 要 check review 跌幾多
係喎,諗少左呢樣野。。。。
求其買最平
P31都有睇,仲貴過sn850x
10g 盒唔洗850x 啦睇落 sn580/770 都夠,甚至再低成本啲玩其他 dramless 都得最大問題都係 iphone 推唔推得郁盒+ssd , 有冇其他 review 參考下
intel 600p + rog strix arion
2.5" hdd case 都s21 fe推到
都係4.5w比你參考下
我試咗用Silverstone MS13 (RGB on) + WD Black 2018 500GB識別到, ProRes都可以錄

不過我冇真係錄, 但照計就冇問題
想買隻500gb portable SSD
XS1000 499$
XS2000 $388

係咪應該買xs2000
如果Mac想買隻外置SSS邊隻好呢
外置ssd好定係買條m.2加個盒好
睇budget ,乜機用
M2_1 M.2 (2280) – PCIe Gen3
有無性格比,穩陣SSD 推介?
M.2+盒 靈活性大好多
notebook
想請教下10Gbps enclosure M2 NVMe
邊隻SSD抵用?
唔想overkill
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞